vrijdag 5 maart 2021

uit het schriftje

er zyn enorm veel manieren van "succes hebben". "succes hebben" hoeft niet alleen maar te worden afgemeten aan de hand van publieksopkomst, kykcyfers of bankrekeningnummer.

op facebook las ik een notitie van een dichteres, maar ik weet niet meer wie het precies was; so lorenzo? of vanessa daniëls? in ieder geval, ze schreef: ik ga aan een gedicht beginnen te werken, om my uit myn writer's block te helpen, geldt de regel "het mag slecht zyn". dat vond ik een érg goed incentief, een zeer bevrydend inzicht.

dat citaat van twee dagen geleden op myn eigen "afterLink" was ook best stevig: "je hoéft," zei die man, "je hoéft zelfs niet persé in jezelf te geloven. ze zeggen altyd maar dat het van cruciaal belang is dat je in jezelf gelooft, maar soms geloof ik helemaal niét in myzelf, en dan ga ik gewoon zuiver technisch toch van punt A naar punt B." sterk!...

mollie zei daarstraks: "ik ben te mooi om te sterven."

"als je onthoofd wordt, leef je nog vyftien seconden voort," zei rocco. ik zei: "dan moet je een laptop klaarzetten, want dan wil ik nog vlug, die vyftien laatste seconden, naar king kong kyken."
    dat ik nu kinderen heb die dààr dan een paar seconden spontaan hard meê lachen, is àlles.

vroeger zei men: tv kyken kan voor kinderen geen kwaad, want het helpt ze ook om de realiteit beter te begrypen. vandaag moet men zeggen: de realiteit beleven kan voor kinderen geen kwaad, want het helpt ze ook om die tv-programma's beter te begrypen.

Geen opmerkingen: