dinsdag 14 mei 2024

agenda

nieuw sinds eêrgisteren: vrydag 14 juni: mc op "zuiderzinnen chez vous", details volgen.

alle andere speeldata, ziehier:

https://bit.ly/3yp9P4h


info: vitalski3@gmail.com  

dinsdagbunnie


tiana zabel

en dat is alles vandaag op deze blog, people...
jullie zullen het wel begrypen...

afterLink.

gitaar, orgel en co-compositie: mick harvey... subiet, 14 mei, live in de legendarische dinsdagclub

zondag 12 mei 2024

maandagbunnie


parlé texas...

aanstaande dinsdag live in de dinsdagclub...

dates

dinsdag: mick harvey in de dinsdagclub.
die man was dertig jaar lang dé rechterhand van nick cave.

woensdag: de dinsdaclub in de minard; met brusselmans, filip jordens, jean paul van bendegem - en enkele anderen.

waar was je te zondag


met daantje belgië, alain huber en senne-is-de-panda naar de bosuil...
antwerpen - cercle brugge...

lekker even totààl er tussenuit!!


2-1...

mogen nog geluk spreken met die éne goal...

ik wil wel niet supporteren voor een party die niet wint...



alain was blykbaar alert genoeg
om me de snappen
exact tydens die énige goal die we maakten...

speciaal voor mij, heeft Alain zijn nieuwe boot De Yggdrasil genoemd!!


is eigenlyk nog mooier dan de vitalski-hotel-kamer van lies robbeneiland,

en de dinsdagclub-tattoo van nick thyson...

(nick thyson heeft eergisteren een tattoo van het logo van de dinsdagclub in zyn nek laten zetten. écht!!....)

state of being, 13 mei 2024


wat een schitterend zonnig zondagje... overdag de gehele dag lang het huis voor myzelf; de kroost was naar een communiefeest (echt), in blankenberge (ook echt...) ik had wel werk, maar dan rustig werk, perfect voor tussen de vele zeer wilde gigs in; vooral aan het onderhandelen geweest met de eigenaars van de zaal "de kring" - waar we naartoe gaan met de dd-club: met de gentse feesten...
    facturen regelen, en daarby dan alerter zyn dan de tegenstander; zodat je kan terugmailen: "ik wil dat wel meteen betalen, maar de datum van die levering klopt niet." ha-ha, -- yeah...
    en in de late namiddag dus naar de bosuil. daar moet een mens 53 voor worden: om voor de éérste keer in zyn leven ooit, naar de voetbal te gaan zien...
    dat is eigenlyk werkelyk een ongekend primitief gegeven; je kan wel begrypen dat dit in de jaren 70 en in de jaren 80 succes had; maar het event van zo'n voetbalmatch, waar niks digitaals aan is, met voetballers die geen helm dragen die ze moeten downloaden, gewoon zo tegen die bal trappen, op zo'n groot grasveld - je zou denken: "dit is iets van vroeger." je zou minstens denken: "dit is een uitstervende hobby; zoals er ook vandaag wel nog mensen zyn die vinyl kopen." maar is dat zo? neemt het aantal voetbalfans toe, of af? ik bedoel, het aantal dat er werkelyk de verplààtsing voor doet?
    morgen vroeg op, mollie naar de schoolbus brengen... die gaat een week op schoolreis...
    nog veel te regelen en te fixen - so be it.

dreamer

ik "considereerde" het bezig zyn met parachute-springen, met zoveel inlevingsvermogen, dat ik algauw ook byna echt aan het springen was. ik werd daar met walg uit wakker: hoe kunnen mensen vrywillig hun leven voor zoiets riskeren!

ONE MAN SHOW


VRIJDAG 17 MEI
LDC KLOOSTER, HOOGSTRATEN

blog op zondag

zal zondagnamiddag wat noteren hier.

ben nu eventjes weêr tamelyk groggie...

-- was wél lekker uitverkocht weêral, daarnet...

de golf blyft surfen...

het weêr is mooi en we zyn een échte bende... 


auuuwwwwaaaaaaaaaaaaahhhhhh!

state of being, 11 mei 2024


onmogelyke uren. te onduidelyke leef-schema. slapen en waken door mekaâr. in de voormiddag rocco alleen in de living. is juist goed, dan grypt ie sneller naar z'n gitaar. dwz je hoeft niet te denken "ik moet hem gezelschap houden,"- zingen of gitaar spelen doet hy juist liever als ik niet in de buurt ben.
    in de namiddag mollie en luv terug van hun shopping-excursie. mollie gaat op schoolreis voor een paar dagen, dus hebben ze een lyst van dingen die ze moeten halen. ze komen nu al acht weken ruziënd thuis omwille van specifiek de zoektocht naar één bikini.
    inmiddels àlles in orde brengen. àlles. ik doe nu zeventien revues door mekaâr, het is NOG heftiger dan ooit. daarom dat ik nu blog: om halfvier snachts.
    maar:
    het schynt wel allemaal voor mekaâr te komen. - ik zei deze al wel eens eerder, maar die is wel cruciaal: "het goeie is dat ik geen tyd heb om my zorgen te maken."
    het snachts thuiskomen daarnet, van die revue op het sint-andries-plein, leek ZO hard op, specifiek, het thuiskomen na een dinsdagclub, dat ik er gewoon biologisch niet bykan dat het nu op dit moment géén dinsdagnacht is. welke dag is het dan wel? dat weet ik niet, nog nét kan ik, actief bezig met beseffen, inzien dat het in ieder geval geen dinsdag is; daarbuiten kan ik niet nog méér beseffen (zoals byvoorbeeld: je kan weten dat god bestaat - maar je kan niet meteen ook helemaal willen uitleggen of hemel en hel een kwestie zyn van predestinatie. sommige dingen kan je alleen maar begrypen "in stukjes." niet sommige dingen, àlle dingen; er is niets dat mensen helemààl begrypen, we begrypen alleen maar in hele kleine stukjes...

donderdag 9 mei 2024

dakkan / dakkanni


dakkan
: zo'n harde, acute jeuk aan je hol, dat je tot je eigen verrassing zomaar ineens door het raam duikt.

dakkanni: al die monsters in hollywood die kunnen articuleren maar die duidelyk geen tong hebben.

alternatieve feiten


1. vogels laten geen winden.

2. ook octopussen laten geen winden. kikkers laten in de praktyk geen winden, maar zouden wel kunnen als ze het wilden (echt.)

3. er is wel een soort snelweg in de sahara. van mooi 4.600 kilometers, zelfs.

4. voor een veertig procent der mensen, begint het geheugenverlies op 65-jarige leeftyd - zy het op verre van dramatische wyze.

ad nêstor

jy eist niet dat ik jou dien.

ik màg jou dienen - maar het moét helemaal niet.

jy bent ver familie van de hyboreaanse god crom - ooit zyn jullie wel eens op eenzelfde feestje geweest. of jullie elkaâr toen werkelyk gesproken hebben, is niet geweten.

vandaag, een vrydag als een dinsdag, is een steengoeie dag - en toch: van nu af wordt, onomkeerbaar, tot aan het eind der tyden, iédere nieuwe dag NOG beter dan de vorige. iedere kwartier wordt, dankzy jou, myn leven NOG beter en NOG beter.

ik drink niet echt - ik giet de vele, rode wyn uit op myn aangezicht, lachend. ik slaap niet echt, alleen zweef ik om de drie, vier uurs voor één halfuur naar jouw dromenryk over; om te zien hoe ook dààr de bloemen bloeien.

de vyand kraakt onder myn laarzen. de allerbeste americaanse wapens zyn bezig, met treinen, met duikboten, in oekraïne naar binnen te rollen; gitzwarte bloemkoolwolken pakken zich tezamen boven het huiverige moskou - dat bezig is, een aardbeving te ondergaan.

grote nêstor, die tafels doet zweven, terug van heel even - geef ons cash! 

amen.

dreamer


ik droomde dat ik beneden lag te slapen; ineens kwam luv opendoen, ook de voordeur was al open; een gehele bende toeristen was reeds naar binnen aan het schuifelen; dit was ik helemaal vergeten: dat ik vandaag om negen uur smorgens een tussenstop was op een toeristische rondleiding, een groepje van een twintigtal mensen die ik, engelstalig, moest zien te entertainen; superlastig, ik was nog in myn pyjama, ik had geen idee. het goeie was dat het maar een handjevol minuten hoefde te duren, algauw bedacht ik de voorstelling "pinguins kunnen toch wel vliegen" te zullen spelen, in gebrekkig engels dus... de sfeer was best goed... ** tydens het opbreken van het club-podium op verplaatsing in een soort van sportzaal "herinnerde" ik my ineens dat we vroeger zogezegd altyd een groot schildery van een dobbelsteen hadden hangen, dat schildery was legendarisch en waar was dat nu eigenlyk naartoe? toen ik dit aan serge vroeg, liet die in ieder geval weten dat hy geen tyd had voor een
remake.

donderdagbunnie


TIANA ZABEL
vrydag en zaterdag live
in de dinsdagclub-special
in costa, sint-andriesplaats, antwepren

date 1 & 2


vrydag en zaterdag

keep bustin'

woensdag 8 mei 2024

date 3


ALSO INCLUDES:

RUDY TROUVE

JOKKE SCHREURS

FILIP JORDENS

DENNIS NOWE

JOHNNY TRASH

SOETKIN ELBERS

KARL VANDEN BROECK

OTICE DURY

E.A.

date 4

nieuw er by gekomen:
jokke schreurs en filip jordens

onderschat / onderschat


onderschat
: het effect van borsthaar.

overschat: labels.

naar waarde geschat: rankings.

alternatieve feiten

1. sommige haaiensoorten lusten behalve vlees ook graâg planten.

2. op zoek naar wat de precieze smaak is van mensenvlees, is wetenschappelyk aangetoond dat de meest gelykende smaak die van varkensvlees is.

3. baden in melk is wel degelyk goed voor je huid.

4. een goudvis zwemt ongeveer 1,5 kilometer per uur.

state of being, 9 mei 2024






van powernap naar powernap, niet pas overdag, maar reeds sinds de voorbye nacht zo... een uur slapen, vier uur wakker; een uur slapen, vier uur wakker; en zo maar door... niks aan te doen...
    dingen betalen, betalingen ontvangen; mensen ontslaan, mensen aanwerven; kwaad worden en wenen, lachen en hoera roepen...
    vier revue-programma's tegelyk aan het opstellen, alles door mekaâr: tweemaal op sint-andries, dinsdag de mick harvey special, woensdag in de minard... i go crazy... een onoverzienbaar logistiek oerwoud - het goeie is, dat je gewoon geen tyd hebt om je zorgen te maken...
    blue valerie heeft wel gelyk dat ik ermeê moet oppassen als ik steken gewaarword in myn linker-arm - haha!...
    myn beroemde aanval op claus als de regisseur van "de leeuw van vlaanderen" kreeg een reactie: van patrick conrad. "de afgunstige kleine vitalski." tof dat ik hem, zodus, heb kunnen aanraken... "waarom dan niet toen hy nog leefde!" riep hy uit. dat komt, patrick, omdat ik hugo claus helemaal geen pyn wilde doen. ze zeggen "over de doden niets dan goeds,"- maar zelf vind ik juist: over de lévenden niets dan goeds.
    zelf heb ik in ieder geval liever dat je my pas beledigt als ik dood ben.
    ook myn twee columns geschreven voor het schryversmagazine "verzin", zoals vier keer per jaar...
    savonds naar het seeftheater, als regisseur van het stuk "pech en geluk,"- dat gaat keihard vooruit. ik laat myn acteurs altyd direct vanaf de allereerste seconde bezig zyn met spélen. zo maak ik iedereen dolgelukkig. "kom nu nog eens opniéuw op, maar dan met die glimlach nog veel meer overdréven?" zo'n acteurs en actrices moeten zich kunnen uitleven, àldoor en niks anders...

afterLink

raar, waarom duikt die boot niet gewoon onder? en waarom hebben die agenten geen schrik en zo?

maandag 6 mei 2024

onderschat / overschat

onderschat
: de mate waarin rusland oekraïne niet aan het veroveren is maar gewoon aan het vernietigen.

overschat: de heden weêr teruggekeerde mode by veertigers en vyftigers, om een brede baard te laten groeien.

naar waarde geschat: de kans die je steeds hebt, je te ontworstelen van je verleden.

@ the movies

de leeuw van vlaanderen

op netflix kan je tegenwoordig nog eens naar "de leeuw van vlaanderen" kyken. goed mogelyk is dit de allerslechtste film die ooit werd gemaakt. echt waar. je zou willen uitroepen: "is dit voor kleuters!" maar daarmeê beledig je het genre van de kleuterfilm.
je zou willen zeggen: "ja maar, ze hadden geen budget!" maar op een ogenblik zie je een bende minstrelen met middeleeuwse muziekinstrumenten een lied brengen - doch hoor je, in plààts van die oude instrumenten, een synthesizer weêrklinken; zoiets achterlyks heeft toch niks met budgetten te maken? tenzy je zou bedoelen, een budget om die filmmakers van toen, vooreerst een studiebeurs te hebben gegeven - niét voor op het ritcs, maar voor op een gewone lagere school; voor hét meest basale logische denken, niveau eerste à tweede leerjaar.
het heeft ook niks met budgetten te maken als een ridder een volle twee minuten lang voor zich uit moet staren, voordat de monteur eventueel op het idee komt, voor de gein eens van beeld te veranderen.
dit gaat werkelyk buitengewoon ver, dit is zo slecht dat je gewoon niet kan begrypen waarom dit écht is. hoe kàn dit, je kan gewoon niet begrypen hoe zoiets kàn.

tekst en regie: hugo claus. dat die mens hierna toch wél nog de kans kreeg, om nog andere films te maken - dat tart àlles. de mateloze energie waarmeê die klojo zyn oneindig vele miskleunen steeds opnieuw omfloerst zyn geworden, met oneindige mantels der liefde, met oneindige, oneindige nieuwe keizerskleêren. zoals rudy fuchs wanneer die claus exposeerde in het stedelyk museum van amsterdam - anders goed wétende dat die werken op niks trokken; hoe kleedden-'ie dit aan? "zelfs onkruid groeit soms mooi."
):

gag

(pas op, dit is nog in belgische franken,
niet in euro's...)