dinsdag 20 augustus 2013

state of being - 21 augustus 2013


nog geen volledige week geleden had ik, zoals jullie weten, slokdarm-malaria, en at ik, derhalve, dagenlang alleen maar water en fruit; inmiddels ben ik niet eens volledig genezen (myn strot piept en zindert nog als ik uitadem), of dit spartaanse dieet, waarmeê ik zelfs in "dag allemaal" heb gestaan, hangt weêral aan flarden, byzonderlyk door de schuld van wim heureux - welke man uit kuurne ook alleen maar meê op reis mocht: omdat hy zo goed kan koken.
    daarstraks aten we chinees bereide "bavetten", dwz stukken dybeen van een koe, zeer rood geserveerd en met totaal krankzinnige, korstige kruiden erop; als myn huisdokter hiervan verneemt, kryg ik stokslaag...
    de gelukzalige dagen volgen mekaâr voorspoedig op, voornamelyk ben ik met mollie bezig, al probeer ik tussendoor ook de verzamelde werken van richard corben te lezen (één blad per uur...); savonds ben ik afgemat en opgebrand. tevens bemerk ik, vanwege het zeezout, een aanhoudende jeuk in myn hol; van smiddags tot nu, middernacht, heb ik een natte zwembroek aangehad; zoiets wreekt zich op den duur...
    en sowieso ga ik een slapeloze nacht tegemoet: er hangen in myn slaapkamer geen gordynen, terwyl er wel, tegen de ruiten, een knalgele, bolronde vollemaan prykt - niet dat ik niet zou kunnen slapen in lichte kamers, maar van zodra het schemerde, zyn er, ik weet niet hoe, een gehele bende veld-vliegen in huis naar binnen gevlogen - en die blyven brommen zolang ze rond zich kunnen zien...


 

4 opmerkingen:

  1. Mooi, maar je moet me toch eens uitleggen hoe je water kan eten (tenzij bevroren).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik koop vaak een goei Bavette bij Vermeulen in de Criée, kei lekker -da moet ge idd goe kruiden en kort in een gloeiende pan gooien. Veel beterschap en toch wel veel genot ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmm, wim heureux beweerde dat bavette in belgië niet verkocht wordt...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jawel, dat kan je hier ook kopen maar niet zo vaak en zeker niet bij elke slager - De Vermeulen heeft dat soms liggen (onglets ook trouwens). Je kan dat sowieso bestellen bij hem, dan heb je het zeker. Het is wel iets typisch frans en is daar standaard te verkrijgen waarschijnlijk. Ik heb dat zelfs de eerste keer gegeten in Wissant trouwens, een goei bavette met ratatouille erbij en rijst.
    http://www.beenhouwerij-vermeulen.be/
    in Brussel moet ge da zeker ook kunnen vinden want ge kunt makkelijk steak tartaar maken van dat vlees.

    BeantwoordenVerwijderen

reageer hier en nu