maandag 5 oktober 2015

state of being, 6 oktober 2015



my niet echt in een werk-stemming wetende, begaf ik my vanmorgen, rond den tienen, net zo lief tydig en frisgewassen naar rataplan; om daar, evenwel, aan een zeer aangename ontbyt-tafel te belanden - met, cfr de photo's, een vooral erg praatgrage warre... hy en dimitri moesten onderhand beginnen repeteren in de bovenzaal, en gert en kikzelf in de benedenzaal; het werd evenwel een soort practical joke, scheen, het, om het mekaâr beurtelings te verhinderen, waarachtig aan de slag te gaan trekken; telkens we byna weg waren, zei warre dan byvoorbeeld:"wat wil eigenlyk zeggen squirten?" maar: als zy dan weêr byna weg waren, vroeg gert:"wist jy eigenlyk, warre, dat jy ooit, nu dertig jaar geleden, een maturiteits-examen duits hebt afgelegd: by myn vader, die immers een regent duits was?"
    eens dan toch in onze zaal, net klaar om te gaan "acteren", dook tom clement dan weêr op, zodat we nog eens oneindig konden voortlullen (by de thee) over welke mutsen zouden mogen worden voorzien van wat voor soort van valse oren. er is ook één muts die helemaal groen moet worden en van groene slymen doortrokken, alsof er allemaal snot op hangt (een personage dat àltyd een valling heeft.) (voor hollanders:"valling" dwz "verkoudheid...")
    het échte werk was my griezelig: we moeten zeer dringend een vorm vinden voor de slot-scène, maar helemaal plotseling heerst daar een compleet onvruchtbare duisternis.
    op het einde van de lange dag kwam jowan binnen, en begonnen, op zyn commando, gert en kik dan toch te spelen; één bepaalde scèn. wat écht heet "spelen"; je komt in een modus, zoals een muzikant die dan toch, eindelyk, achter zyn instrument is gaan zitten; opeens bolde het helemaal, en kon/wilde kik niet meer stoppen - maar: toen werd het, na een halfuurtje reeds, halfvier - - de kinderen van 't school gaan halen.
    morgen is het alwéér eerst een paar uur zeveren, dwz over geluid en belichting en decor... ik kick wel gigantisch op lampen, doch: erover redeneren, kan kik ni...
    x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reageer hier en nu