maandag 17 juni 2024

state of being, 17 juni 2024




luv heeft corona; dus dan was het dàt misschien ook, lezers, dat tevens myn zelf betrof, vorige week - toen het ook anderen betrof, een tiental figuren uit myn meest meest naaste omgeving; darling anja, broêr serge, jenne, sarah knight. inderdaad waren wy allen behalve doodziek ook enorm slaperig, afgemat en vermoeid - dus: het zou kunnen.
    goed mogen voort-werken vandaag, de gehele dag lang. om elf uur aan grond-stryd begonnen - my succesryk toen hebbende voorgenomen, my met niks anders bezig te houden dan maar met één ding, ook niet gedurende maar één minuut met iets anders; en wel, met name, alleen maar met het holmes-project, in een voorts geheel ledig, kalm en zonnig voorhuis, net zolang totdat, rond den vieren, de children weêr zouden thuiskomen.
    soms werd ik het wél eventjes moê - maar goed, dan vermocht ik te zeggen: "komaan, don vitalski, nog tweeënzeventig minuten..."
    op die manier, inderdaad, slaagden-ik erin om, by naâr inzien, een zeventiental bergen integraal te kunnen verzetten, - mede doordat myn voorbereidende notities van vorige week, ook veel meer verzorgd waren dan ikzelf had durven denken... tegen eind juli van dit jaar moet ik, àls het kan, twee holmes-verhalen boeiend geannoteerd zien te hebben - en nu inmiddels weet ik my, zodoende, zomaar opeens, god dank, reeds in de helft van het tweede verhaal... (vervolgens zal ik er dan ook wel nog eens aan moeten schaven, buitendien; echter: dit schaven is niks. aan teksten werkende door ze steeds te hernemen, wordt per editie de opdracht minder en minder heftig... geleidelyk aan verandert het "schryfwerk" in "bezig zyn met lezen"; en wanneer je alléén nog maar leest - dan is de tekst àf.)
    drie dagen lang was ik er ook in geslaagd - voor wie het iéts interessere -, om, met de hulp van de glorievol gelauwerde jahwe in den hoge, geheel geen koffi meer tot my te nemen. zoals myn fans dit goed weten: de laatste tien, elf maanden dronk ik in waarheid twaalf, dertien tassen zwarte koffi per dag - dit was, feitelyk, wezenlyk, niet ééns meer werkelyk, om het eerlyk te hebben, een questie van drinken, doch wel van crawlslags-gewys erin rond te zwemmen... vanmiddag kon ik myzelf slim bedriegen, namelyk door myn eigen, meteen na myn twééde tas koffi, heimelyk in plaats van koffi, zwarte thee te schenken. het ritueel gaat door, maar de cafeïne blyft uit. dé manier, lezers, om een gewoonte af te bouwen: ze dadelyk inwisselen met een àndere gewoonte.
    (de laatste, finale keer toen ik moest zien af te rekenen met, nu dààrover, myn rook-verslaving,- nu een goeie twintig jaar terug, denk ik; toen dreef ik, herinner ik my nog nauwkeurig, volstrekt op agressie. proactieve haat tégen de tabak - tégen de industrie ook, die deze tabak aan den man brengt. ik was aan het joggen, door een hoogzomers rivierenhof, myn eigenste, kinderachtige drang naar tabak gewaarwordend - om daar plotsklaps, ten slotte, hulk-achtig kwààd van te worden, echt moordzuchtig kwaad... - ook dàt heeft dus, kortom, gewerkt...)
    om zes uur savonds met rocco james conan voetbal gezien. belgië-slowakye. twee-één voor belgië. die scheidsrechter oordeelde dat het één-nul was, voor slowakye, maar die man weet volgens my echt niks van voetbal.

2 opmerkingen:

  1. En in de 16de min ongeveer hadden we een penalty moeten krijgen. Stomme scheids grrr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. crowdserver1@msn.com19 juni 2024 om 09:01

    Over het zich maar met één ding bezig te houden gesproken:

    Het Ontdekken van Het Zijn van De Wereldschuld in het Heden Tussen De Jaren Min en Plus Oneindig

    -Dus vooraleer ik naar De Hemel ga moet ik bij wijze van spreken nog eerst miljarden jaren het hier doen en dan alles meemaken wat elke mens heeft meegemaakt op negatief vlak.
    -Nee, zo zit het niet in elkaar. Eens in De Hemel krijg je extra geheugen van alle levens die je werkelijk hebt meegemaakt en die exact hetzelfde zijn als dat van alle andere mensen.
    -Dan draag ik toch helemaal geen wereldschuld.
    -Toch wel, je bent De Almachtige Duivel waar De Almachtige God boven staat en dan schiet je constant het eeuwige vuur in elke mens op de planeet en dat valt samen met het lijden dat ze ondergaan zoals men kan zien op het nieuws. Dan moet je De Almachtige God de opdracht geven een schild te zetten rond alles wat leeft op deze planeet en alhoewel je daar vanuit je eigen verstand door schiet leer je later dat dat niet zo was wanneer je je verstand terug hebt. Maar je hebt de Zonden wel gepleegd terwijl je De Almachtige God de opdracht had gegeven de zelf aangebrachte schade in een zak te stoppen en die schade aan jezelf toe te brengen aan een Tempo dat het best bij je past aangezien De Almachtige God je beter kent dan jezelf. En dan gebeurt alles zelfs Automatisch en dan leer je jezelf en De Almachtige God en het dragen van De Wereldschuld kennen dat verschillend is van die miljarden jaren.

    BeantwoordenVerwijderen

reageer hier en nu