donderdag 6 juni 2024

state of being, 6 juni 2024


1. jules verne. lezen in die biographie. met oog op de aankomende lezing, in het najaar.

2. in het byzonder is interessant: die ene, bepaalde, bepaald mislukte roman van verne: "hector servadac".

3. holmes. de commentaren op het eerste verhaal zyn klaar ("the adventure of the speckled band"); nu nog het tweede verhaal: "the adventure of the sussex vampire".

4. da's allemaal heftig - maar bedenk: de prince-lezing is afgevinkt, achter de rug; open space is mine...

5. overdag vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor "de snuffel", morgen, de club in brugge.

6. rocco heeft een nieuwe fiets gekregen. werd hoogtyd! arme jongen, zo'n lange tyd met een te kleine fiets naar school elke dag... die niéuwe fiets - stom dat ik hem er nog niet op heb zién ryden, ik was er alleen even voor uit myn zetel moeten komen. toen ik de fiets nog maar tegenkwam in de gang daarjuist, was myn ontroering reeds totaal. zo'n echte, quasi volwassen jongensfiets... die gehele, quasi volwassen ervaringswereld daaromheen... liefste rocco, jy bent een engel op aarde.

7. savonds maar weêr eens repetitie in het seeftheater, "pech en geluk", première midden september. waar de tekst gekend is, komt er reeds wat reliëf. maar de tekst is goeddeels nog niét gekend.

8. zondag zei ik nog: "laat die vloer maar zo, we spelen wel op die tapisplein." ik kom daarstraks in het lokaal: toch wél was de tapisplein verwyderd. - da's stom want nu hoor je iedere voetstap...

9. eêrgisteren in de dinsdagclub deed ik een tamelyk uitgebreide conference, nooit eerder zolang, een monoloogje van zeven minuten, begeleid door jokke schreurs... ging érg goed...

10. misschien expres omdat ik daags tevoren alwéér had gedroomd dat ik op het podium stond en totààl geen tekst meer wist.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reageer hier en nu