zondag 22 september 2024

state of being, 23 september 2024


rond negen uur wakker geworden. rond halftien opgestaan. alleen mollie bleek ook thuis. rocco op pad voor de musical "peter pan".
    veel gevloek vooraan in de dag; alsmaar geen onderbroek vinden, alsmaar geen haarkam vinden, kwaad op al die rommel in huis. gelukkig net op tyd begrepen dat ik voor deze fiets hier een fietsslot moest pakken.
    hard fietsen, stevige funk in myn kop-telephoon. lekker weêrtje. ah ja - autovrye zondag.
    goed op tyd aan het museum gearriveerd. onmogelyk om àlle namen op te noemen; doch alleszins waren diane, anja en patsy de eersten die ik tegenkwam. een koffi op het terras van den hopper.
    de eerste uren van myn presentatie, tussendoor telkens terug naar dat boekenmarktje. ik zit nu eenmaal, kennelyk, in rockmuziek-biographieën, wat erg puberaal is, maar goed dan. dit komt doordat ik op het einde van de dag te moê ben om iets gewichtigers te lezen. dus nu heb ik de mémoires meê van een punker die àlle gigs van de sex pistols heeft meêgemaakt, in hun kielzog op eigen houtje hun tours achterna.
    ook redelyk veel zélf gesproken. dus niet alleen aankondigingen, ook het miss piggie-gedicht, octus boctus, wel byna een halfuur conference, het grynsgedicht, et cetera.
    rond vyf uur van myn eigen scène eventjes weggestapt om in de chatleroi te gaan schuilen. micha milants live.
    om acht uur savonds weêr thuis. frieten op tafel. rocco aan het facetimen met zyn vriend alfa. mollie was met luv naar een drama-les (op zondagavond dus??)
    het is tien uur savonds. het gezin is naar boven. een nieuwe koffi doet my een nieve bron aanboren. we zullen zien. hoofdmoot is het installeren van die nieuwe laptop, hangt ervan af of myn broêr serge thuisgeeft...

P.S. anja vanheuckelom is toch echt wel geniaal. ik vond myn fiets niet meer terug, en liep dus te zwerven langs oneindige fietsenstallen. van in de verte kwam ze naar me toe (ze had me dus in de gaten), zeggende: "uw fiets staat ginder, by fred." ik zeg: "hoe weet jy dat??" (toen ik in het begin van de dag hier arriveerde, was zy toch nergens?) ze zei: "toen ik u daarstraks zag aankomen dacht ik: onthouden waar die zyn fiets zet, voor als die dat straks misschien vergeten gaat zyn."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reageer hier en nu