zaterdag 19 september 2015

state of being, 19 september 2015





van halfelf smorgens tot halfvyf smiddags aan het repeteren geweest met gert jochems in rataplan. wel iéts kunnen doen, namelyk de zeer sprookjesachtige "inleiding" uitgewerkt, doch het vooruitzicht op die allereerste try-out aanstaande donderdag reeds, blyft toch totaal onzinnig...
    we verliezen ons in details, onderwyl we niet eens de gehéle lyn hebben getrokken - die bestààt ook nog niet eens...
    hy is wel een steengoed en yzersterk acteur - iemand die, zag ik vandaag scherp in, het ware vermogen tot metamorfoseren bezit, op integraal natuurlyke wyze. hy "wordt" byvoorbeeld dat personage van die oude vader - zonder dat zelf te beseffen, zelfs.
    maar: wat zitten wy nu onze tyd te versmossen met de velerlei soorten muziek van tjakovski en rachmaninov, die onder die dialogen zouden moeten zitten?
    op het nieuws gaat het minder over de isis en/of over boko haram dan over de tonnen toevallige vluchtelingen die er maar een gevolg van zyn - maar: het kan me precies niks verdommen, heden. en minder nog al die zich profilerende commentatoren in alle hoeken van iedere kier... al die neutrale bart peetersen die, op televisie, een wisselbeker ontvangen van lieven van gils... en al die wouter deprezen die zich boos maken op al die joke schauvlieges...
    in de late namiddag myn "klopjes" gekregen, namelyk van de optelsom van de voorbye hectische twee weken, altyd maar werken; doch van 17u tot 18u opeens intens kunnen byslapen ,met geen kleêren aan en met oordopjes in, in myn waarachtige eigenste ligbed (vannacht myzelf, zoals iedere donderdagnacht, kwaad gemaakt op de studenten hier om de hoek, hun straatherrie. ik ben de enige die gaat klassiek reclameren, de andere buren zyn wat ze noemen "alochtonen" en die houden zich gedeisd.)
    huisvadertje spelen, correspondentie voeren (guido belcanto, alsook nop maes, de auteur, vragen of ze willen meêdoen aan die "gerard-reve-matinee" van rond nievejaar), en dan de dérde aflevering van "alice in wonderland" een beetje voorbereiden (met elisabeth marin, diane broeckhoven en jan-paul van spaendonck.)
    morgen moet ik vroeg op, dus: ik sluit maar weêr af.
    ben aan het lezen in "the origins of emma frost", tamelyk schitterend...
    (echt bloggen, o lezers, jawel: dàt zou ik ook nog wel 'ns willen doen... met een "overschat/onderschat"-rubriek, en met "biografemen" en zo... maar nu is het dus even de chain gang hierbeneden...)

7 opmerkingen:

Lies J. Van Aelst zei

19 januari? Is het een test of we wel oplettende bloglezers zijn? Of is het van vermoeienis, dat je even terug naar het verleden?
Rustige groetjes
Lies
20 januari 1996

Vitalski zei

ik was er écht niet by gisteren...

Vitalski zei

ik was er écht niet by gisteren...

Sam zei

Gij die gaat reclameren ivm nachtlawaai ... je wordt ouder pappie.

Vitalski zei

ik geef toe, das een schandaal!

Vitalski zei

ik geef toe, das een schandaal!

sofie gh zei

En alles dubbel zeggen ...