1. "heet water kan sneller tot ys worden dan koud water." (ikke dees niet begrypen. ikke denken heet water toch eerst koud moeten worden dan.)
3. een mier kan twaalf uurs aan één stuk doorwerken, om daarna dan ook slechts acht minuutjes rust te behoeven.
4. de meest voorkomende naam ter wereld is mohammed. (vertel een leerkracht in het antwerpse eens iets niéuws.)
5. in de verenigde staten zyn er byna exact dubbel zoveel kredietkaarten dan mensen.
7. door de schuld van de bouw van hun nek, kunnen varkens niet naar omhoog kyken.
8. schoppen heer staat voor koning david, harten heer staat voor karel de grote, ruiten heer staat voor julius caesar, klaveren heer staat voor alexander de grote.
2 opmerkingen:
Ivm 1 zijn er verschillende redenen die gecombineerd leiden tot sneller bevriezen:
- Warm water verdampt, ook tijdens het bevriezen. Dus is er minder water om te bevriezen, dus gaat het sneller. Dat zie je bijvoorbeeld als je warm water op een grote oppervlakte verspreidt - op een koude terrasvloer, het voetpad of een auto die je in de winter wast met warm water.
- Op een plat bord in vb een diepvriezer, zal het warme water het ijs onder het bord lichtjes doen smelten. Water geleidt warmte (en koude) beter dan ijs, dus is er een beter overdracht en zal het warme water sneller bevriezen.
En als je met drukken gaat spelen wordt het helemaal interessant. Maar dan zijn we helemaal vertrokken in de thermodynamica.
dank !!
Een reactie posten