donderdag 13 juni 2024

state of being, 14 juni 2024


hey folks... ik was gisteren en eêrgisteren en de dag daarvoor niet gewoon "slapjes" of "een beetje onwel", maar wel, christus kom my halen, zo ziek als een halve natte zwerfhond - overgeven, maagkrampen, niet wakker kunnen blyven. ik was daarin niet alleen, overigens; de helft van de kortrykse delegatie maakte precies hetzelfde meê: serge, jenne, yannick, anja, sarah knight, lies robbeneiland; allemaal ditzelfde syndroom... echter: ik kon jullie dit niet mededelen - dat zou té erge anti-reklaâm zyn geweest voor de legendarische dinsdagclub (niemand komt, als ze weten dat ik er niet ga zyn.)
    en effectief: dinsdagmiddag heb ik my helemaal volgepropt met links motilium en rechts immodium. wat volgens doctor dirk overigens een slecht idee is; motilium en immodium mekaâr tegensprekende. daar komt dan evenwel ook nog eens adrenaline by.
    zie immers hier: de piano in- en uitladen was hels, de ingewikkelde gesprekken met de technieker ook, het logo naar het podium dragen nog erger; dat waren allemaal dodelyke bezigheden (tydens dewelke je dan ook nog eens moet lopen te luisteren naar tonie hondt, die vertelt over waarom hy ruzie heeft met zyn zus); op zo'n momenten neurie ik altyd dit volgende liedje:
    god help me trough this day
    please illuminate my way
    zelfs dacht ik, vlak voordat we begonnen: "waarschynlyk ga alleen maar de eerste helft meêdoen; daarna ga ik eerlyk verkondigen dat ik moet gaan liggen, moet gaan overgeven; en dan kan jowan petit misschien de presentatie van my overnemen..."   
    tegen acht uur savonds was ik echter al vergeten dat ik ooit ziek was geweest. behalve tydens de kledingwissels. omdat we dan telkens inzagen, dat myn kleêren zo nat waren alsof ze, door poseidon zelf, uit een zwemdok waren opgevist. dansen, springen, zingen - een echte top-editie, ongelooflyk.
    om één uur snachts reeds, kwam ik weêr thuis - totààl genezen.

wat niet wil zeggen dat ik niet nu dringend wil slapen.



     

6 opmerkingen:

Lies J. Van Aelst zei

Even rechtzetting: mijn vriend, expert,wetenschapper, zoon van ontwikkelaar van Motilium, ook een Kempenkrak, vertelt me dat Motilium eerder centraal op nausea werkt, met ook een kleine stimulatie van maagontlediging.

Imodium is een opiaatderivaat dat de darmtransit inhibeert, en daardoor de vochtabsorptie verhoogt.
Dirk gaf het nooit samen, andere artsen wel.

saskia zei

Als je thuis kan blijven en uitzieken, zou Vital dat ook niet doen. Maar in zijn branche kan dat niet. Het was nood breekt wet, een paar uur alles binnen houden. (Ik denk dikwijls hoeveel geluk wij in het onderwijs hebben.)

Lies J. Van Aelst zei

Weet ik, ik wou maar meegeven dat onze vriend zei dat je het wel samen kan nemen

Tristan zei

Ook deze Kortrijkse Clubber is ziek geweest... Daar moet iets in de lucht gehangen hebben!

Anoniem zei

Maar zie: ik ben geheel gezond en dynamisch gebleven...

Anoniem zei

Getekend. Diane Broeckhoven