zondag 16 juni 2024

@the movies


furiosa

die slechterik met zyn buizensysteem in zyn aangezicht (zie: photo), is in deze film opeens helemaal niet meer zo indrukwekkend. in de vorige mad max, "fury road", zag je die alleen maar in kikker-perspectief, in de verte, op zyn balcon by het altaar; nu in déze film staan zelfs de meest onnozele paljassen van dichtby met hem te babbelen. 
    dat is een probleem by wel meer franchises. de predetators worden ook ieder halfuur alsmaar meer aaibaar...
    het eerste halfuur van "furiosa" was weêr byzonder sterk; maar de verhaal-lyn die daar wordt opgezet ("terugkeer naar het paradys waar furiosa vandaan komt"), geraakt algauw helemaal verwaterd, in een flipperkast van aan elkaâr nevengeschikte nep-motieven.
    er zit ook één acteur by die er net iets te veel monty python van wil maken - als je de film gezien hebt: ik bedoel die asserountasourix - inderdaad: tegelyk denkt hy ook nog eens dat hy in een asterix-verhaal speelt...
    om van deze film te genieten, kan je best één halfuur aandachtig kyken, dan voor exact één uur voor je televisie in slaap vallen, en dan het laatste halfuur opnieuw aandachtig voortkyken.
    dus "fury road" was beter, maar zoals ik hier al eens eerder zei: voor een meer geloofwaardige post-apocalyps vind ik "dredd" veel beter...

van mad max over monty python en adam ant 
naar asterix.


1 opmerking:

Gianmaria Caschetto zei

Ik vond het best goed. Fury Road raasde zoals Kill Bill Vol.1 of For A Fistful Dollars, terwijl Furiosa is meer zoals Kill Bill Vol. 2 of Once Upon a Time in the West. Maar blijft steengoede cinema.