woensdag 10 januari 2024

state of being, 11 januari 2024


had het bad laten vollopen, klaar om myn geverfde piekharen te wassen. echter: het was zo koud in de badkamer, en myn geest wist zich zo erg verkreukeld, dat ik onverrichter zake maar weêr in myn zetel ben gaan zitten.

een fenomenale doorbraak bereikt in myn allernieuwste stuntgedicht ("takkenbossen"), ziehier (de vernieuwing is dat woord "gezegende", dat ik vier weken geleden al eens aan het verkennen was geweest, maar dat heden pas als een totale redding terug opdook): "beluister in het geknisper van vochtige twygen / op doorntoppen betoverde vogels voor eeuwig gezegende veders krygen / om meê neder te neigen, / en op de klimop weder meê op te stygen."

over drie dagen verspreid naar de flutfilm "season of the witch" gekeken, met nicolas cage, die ik op zich wel sympathiek vind altyd. juist omdat hy toch eigenlyk meestal in b-films speelt, zelden écht in de echte a-films... ron perlman is ook tof... maar echt wel is het totale bullshit, geschreven door een veertienjarige denk ik...

sympathiek aan nicolas cage is ook dat hy zélf zo erg de film "ghost rider" wilde maken, dat hy die opnames zelf heeft bekostigd. "ghost rider", de eerste film, haalt op rotten tomatoes zelfs geen 3 op 10 - terwyl voor myzelf die film in alle oprechtheid een 10 op 10 verdient.

"season of the witch" krygt op rotten tomatoes van het algemene publiek 1 op 10. dat begryp ik - maar toch heb ik de film helemaal uitgekeken; terwyl ik de meeste films na twintig minuten weêr moet afzetten wegens het gevoelen van tydverlies...


ik heb sowieso wel een zwak voor films waar van die
primitieve, rydende kooien in voorkomen...

2 opmerkingen:

saskia zei

Buiten wild at heart gerekend

Jeroen zei

Sheep roaming free... no shepherd in sight.