donderdag 13 juni 2024

state of being, 14 juni 2024



je zou zeggen dat de studie van hersenen, de meest zinvolle studie is van allemaal; omdat het onze hersenen zelf zyn, die deze hele wereld mogelyk maken. voordat je iéts denkt, moet je denken: wat is dat denken zélf? dus het beste dat we zouden kunnen doen, is aldoor boeken lezen over hoe het brein precies werkt - wat effectief verrekt interessant is (maar ook krankzinnig ingewikkeld, denk ik...)
    evenwel: één studie is nog méér zinvol - namelyk: de studie van biographieën van mensen die zich bezighouden met de studie van het brein. want als we nu allemaal het brein gaan bestuderen, dan is één vraag nog méér belangryk: wat gebéurt er met mensen die zich intens bezighouden met de studie van het brein.
    worden die mensen effectief slimmer? gedragen die zich anders, zyn die mensen over het algemeen heel ryk, worden die ouder dan gemiddeld? of juist andersom: lyken die mensen over het algemeen juist nogal ongelukkig? sterven die gemiddeld juist veel vroeger? want in dat geval, kunnen we het brein beter niét bestuderen. of ook: als de biographieën van die mensen niet structureel anders zyn dan die van een ander - in dat geval is de studie van het brein toch niét zo urgent als gedacht.
    de bekendste brein-deskundige is ene bartolome oliver. tegen morgen zal ik inderdaad eens naar die mens zyn biographemen kyken, speciaal voor jullie...

bartolome oliver



Geen opmerkingen: