zondag 19 juli 2009

no kidding









waarom ik altyd win met roulette
(ik mag dit eigenlyk niet aan de grote klok hangen, of spoedig worden internationaal de geplogen spelregels lichtjes gewyzigd en dan is het er weêr meê gedaan...)
ik kom àltyd met winst thuis, hoe kan dat? ik ben het eens beginnen narekenen, en inderdaad is er één manier om sterker te staan dan de bank (overmorgen wis ik dit bericht dus weêr...)

zeven vuistregels (deels gebaseerd op de 'milioenenstudiën' van de schryver multatuli):

1. zet steeds zes jetons in - om daarmeê precies iéts meer dan 50% van het veld te beslaan,
en wel als volgt: 1 op simple (beslaat zes vakjes), 1 op caré (beslaat vier vakjes) tweemaal 1 op onderling verscheiden trio's, 1 op cheval (beslaat twee vakjes), 1 op plein (beslaat 1 vakje);
je hebt nu hoe dan ook, als je zorgt dat je nergens overlapt, meer dan 51% kans dat je by uitkomst van het winnend cyfer een reden hebt om victorie te kraaien, en slechts 49% kans op pech. en dat terwyl je altyd maar beweerd hoort worden dat de bank per definitie sterker zou staan dan de speler.
2. zet nooit méér in dan zes jetons, ook niet als je heel erg ryk bent; mager spenderen is een overwinning van ruimte op tyd; je rekt het spel - waarby je, zoals gesteld, 51% kans hebt op winst -, zodat je de kans op een goed lot verhoogt. dwz als je honderd keer speelt, heb je meer kans op pakweg een "plein" dan als je maar vyftig keer speelt, dus dun inzetten is absoluut de boodschap.
3. laten we desnoods niet oprecht bygelovig zyn, maar wel bygelovig vanuit een praktisch agnosticisme: dwz. baat het niet, dan schaadt het ook zeker niet; spring derhalve niet rationeel maar wel volgens onbewuste impulsen om met de volgende cyfers: 1 (één god); 3 (de heilige geest, - in deze kwestie het allermeest van belang, omdat de heilige geest volgens de overlevering speels zou zyn van aard); 6 (als een toegeving aan de gevallene); en tenslotte 7 (de vervulling); aangezien dit om bygeloof gaat, kan je wel beter niet persé altyd letterlyk op die cyfers zelf gaan staan, - het rationele daarvan, zou misschién tegen het bygelovige uitgangspunt indruisen -, maar wel moet je je onbewuste zyn als het ware vanzelfsprekende gang laten gaan onder impuls van deze desnoods slechts opportunistisch onderkende, onder invloed van deze vier vermelde cyfers opgeroepen krachtvelden. een béétje alcohol is daarby misschien raadzaam, maar zeker het meêgaan met de geluiden in je omgeving et cetera; het vermogen om jezelf "los te laten".
4. het is nooit een miljard procent ondenkbaar dat er iets zou mankeren aan de draaischyf zelf; je doet er daarom goed aan, in te zetten op cyfers die reeds gevallen zyn; van die cyfers is het tenminste al bewezen dat ze niet afstoten. tweemaal hetzelfde uitkomende cijfer is zeldzaam, zodat je op het zopas voormaals uitgekomen nummer bij de nieuwe ronde beter breder inzet, dwz trio, carré of simple op het zojuist gevallen nummer.
5. vanuit hetzelfde praktische bygeloof als in vuistregel 3 kan je toegeven aan de goeie of de slechte vibes die een bepaald croupier je bezorgt (een erotische kwestie, overigens); in combinatie met het idee in punt 4. dat er aan sommige draaischyven héél eventueel iets zou kunnen mankeren, dringt zich de conclusie op dat je er goed aan doet om regelmatig van speeltafel te wisselen; de duur aan één speeltafel moet gelyk zyn aan de duur van je verblyf in het casino gedeeld door het aantal speeltafels voor handen.
6. croupiers houden niet van mensen die aldoor winnen; neem daarom een onopvallende speelkleur, byvoorbeeld crêmekleurig of grys, en maak aub totaal geen geluid als je wint.
7. iedere allerminste afwyking van deze vuistregels is totaal nefast.

hors concours: je kan een "bad day" hebben, stop daarom meteen van zodra je 170 euro verlies hebt; het is niet gemakkelyk maar je moet ook stoppen van zodra je 600 euro winst hebt; voorts: een gezonde geest in een gezond lichaam, - te vaak spelen, doet ons vervreemden van de natuur en van de liefde; zoek daarom op tyd de bossen op, voor een goeie wandeling, en ga veel om met kinderen, dieren en toffe mensen.

2 opmerkingen:

lommie zei

daar ben ik dol op, op dat soort van theorieen.

Leuk in het kwadraat.

Vitalski zei

ja hé