zondag 24 juni 2012

press / de nieve antwerpenaar


STAND UP TRAGEDY Vitalski & Rick de Leeuw

Vitalski en Rick de Leeuw
Acteurs en muzikanten zoals o.a. Ernst Löw, Martinus Wolf en Benidorm Bastard Irène Vervliet vertolken de teksten die Vitalski schreef voor deze unieke wisselwerking tussen vertellingen, muziek, humor en tragedie. Vitalski regisseert de acteurs en muzikanten live vanuit het publiek, in een show die drijft in een ongedwongen sfeer... Met op maandag 25 juni als centrale gast: Rick de Leeuw!
Vitalski (Vital Baeken) zit niet stil. Naast zijn solo-show “Daar sta iemand” toert hij nu ook door Vlaanderen met (try-outs van) zijn gloednieuwe woonkamertheatervoorstelling “Stand-up Tragedy”. Acteurs en muzikanten zoals o.a. Ernst Löw, Martinus Wolf en Benidorm Bastard Irène Vervliet vertolken de teksten die Vitalski schreef voor deze unieke wisselwerking tussen vertellingen, muziek, humor en tragedie. Vitalski regisseert de acteurs en muzikanten live vanuit het publiek, in een show die drijft in een ongedwongen sfeer. De vertellingen zijn soms serieus en dan weer grappig. De grens tussen de lach en de traan is dun. Wat er zich op het podium afspeelt, gebeurt heerlijk spontaan maar tegelijk ook gecontroleerd. En toch waait er een unieke rock ‘n roll attitude door deze voorstelling. Zo haalde Vitalski tijdens een vorige editie al eens comedian Johan Petit uit het publiek en gebood hem prompt om ook een verhaal te brengen. Deze spontaniteit geeft de voorstelling veel kracht, maar vooral de ijzersterke teksten van Vitalski en een crew van getalenteerde acteurs maken dit tot een uniek en niet te missen schouwspel.

“Stand-up Tragedy” brengt een zeer afwisselende show in een Vitalskiaans decor. Waarbij Vitalski enkel de schijn van chaos opwekt, maar als regisseur - en gelijktijdig ook saboteur - wel degelijk de touwtjes in handen heeft.

Stand-up Tragedy heeft het genoegen om op de volgende editie, op maandag 25 juni, een wel zeer bijzondere gast te mogen ontvangen. Speciaal voor deze editie zal Rick de Leeuw immers mee het Stand-up Tragedy podium betreden.

Meer info & verplichte reservatie: stand-uptragedy@hotmail.com

Geen opmerkingen: