dinsdag 17 juli 2012

state of being - 17 juli 2012

waarin vitalski zyn bezigheden vryblyvend opsomt, dwz zonder veel hysterische neven-interpretaties...

deze maandag was een vakantiedag. fenomenaal veel geslapen. eerst in de voormiddag, daarna ook in de namiddag. onder de wiegende geluiden van de regenval op het zolderdak. en tussendoor voortgelezen in hazeus mooie biografie betreffende jan slauerhoff, de zeeman-dichter ("alleen in myn gedichten/kan ik wonen...")
    in de namiddag met mollie door de motregen lopen wandelen, onderwyl luv immers naar den hopper was voor een afspraak met valleke. tydens een zekere wolkbreuk met mollie wel naar binnen gesprongen, halsoverkop, in het ultramarginale café "de valk"... mnee, ik kan byna niet wachten tot mollie oud genoeg is om haar echt naar overal meê te zeulen - naar toneelrepetities, belachelyke optredens, verre duitslandreizen, et cetera. sommige vaders doen zulks reeds met éénjarige kinderen ook, maar daar ben ik een tegenstander van; veel rust en een yzeren regelmaat: dé bakermat voor de àllerprilste dagen. wat heeft kleuter er nu aan om naar joegoslavië te vliegen?
    tussendoor ook een repetitie met cranky en the law, namelyk om 17u, voor onze thuisgig aanstaande woensdag. in concreto betekende dit: het heroprakelen van het eerder al wel eens door ons opgehoeste liedje genaamd "vreemder dan vriendelyk";
    vreemder dan vriendelyk;/gebotteld licht van een hotel/beneden aan de weg.//de rand van de vulkaan daar/verbrandt je vel/wanneer je me mededeelt/dat ik smerig ben."
    etc - ben tamelyk fier op die vertaling weêr...
    's avonds wilden we er een intiem filmavondje van brouwen, doch liet de moll overnief van zich horen:"mama!! mama!!"
    dus ben dan ik maar naar myn eigen huis afgegleden, om daar aan myn boekhoudkundige paperassen te arbeiden - zo onnozel veel papierwerk voor zo overdreven weinig centen - you go crazy. en dan, zelfsn nog naar myn boekhouder in boechout gereden om daar die papieren binnen te brengen. dat doe ik altyd snachts; overdag vergt die rit heen-en-weêr een anderhalf uur van je leven; na middernacht ben je na twintig minuten weêr thuis.
    nu nog één uurtje myn ludwig-gedichten verzamelen, die ik in de ardennen wil byschaven namelyk...
   x bedankt voor jullie aandacht voor al dit pietluttigs...

2 opmerkingen:

Chris Willekens zei

beste Vital,gezellige en mooie pietluttigheden. Is da nie het beste.Ik heb van deze genoten.
gr Chris

rita zei

pietluttigheden hebben een heel charmante kant,I like it!