maandag 31 maart 2014

state of being - 31 maart 2014

daarjuist, een halfuurtje geleden, iets zéér raars meêgemaakt, iets dat niemand van myn vele lezers hier aanwezig, voor ook maar één greintje zal willen geloven; zodat ik my dan ook niet eens de moeite getroosten zal, om te proberen ook maar enigszins overtuigend over te komen; doch zonet, kort nadat ik enkele rare telephoons had afgelegd, bleek ik aldus ineens een slachtoffer te zyn van wat wordt geheten, een "spontane combustie" - zomaar opeens, zonder aanleiding of plan, zelf in de brand vliegen.
    het klopt,- dat is waar en dat is op zich ook oké -, dat er in de machine-kamer, waar ik toefde, her en der wel kaarsen in actie stonden, traditie-getrouw; op de tafel, op de lage randen van de boekenschabben links en rechts, zodat een verbrande mouw of zelfs een verbrande kont misschien geen wonder zouden hebben geheten, temeer daar ik vaak ysbeer, dwz door de kamer yverig heen en weêr stap, voor niks eigenlyk; doch de brede, plotsklaps érg hoog, in likkende tongen opflakkerende vlammenreeks greep plaats bovenop myn rechtse schouder. om met de bovenkant van je schouder per ongeluk vlam te vatten van een kaars, moet je warempel al op je handen gaan staan. maar dat deed ik niet, ik stapte, met een ballpoint in myn twee handen, van de schryftafel naar de toog daar tegenover, en ziehier, aldus: myn kamerjas, vlàk bezyden myn verschrokken aangezicht, byna tégen myn neus aan, flakkerend in de fik!
    een ultra-intense combinatie van paniek links én, in die paniek, gelukkig ook bedaarde intelligentie rechts, volgens dewelke ik deze kamerjas met een byna fenomenale, welhaast buiten-, bovenmenselyke snelheid van my af wist te takelen, wonderwel zonder iéts van myn gezicht of myn handen te schenden; de kamerjas tegen het balatum gooiend, op mekaâr deukend en zo de vlammen ook weêr uit stampend.
    het enige toffe is misschien, dat ik voor dit krankzinnige voorval, ondanks alles, wel over een zeker "bewys" beschik (alleen voor lezers van goeie wil...); namelyk een brandplek bovenop de schouder van deze kamerjas. hoe kan je nu vlam vatten bovenop je schouder, zeg dat eens - dan moet er al vuur van boven naar beneên komen gedruppeld - oftewel, naar ik het al aangaf, zou een mens daarvoor al de handstand moeten willen doen naby een kandelaber.




hoe kan je nu vlam vatten bovenop je schouder, zeg dat eens

1 opmerking:

lizzie zei

dat is energie, ge zijt goed bezig!