woensdag 22 april 2015

biografeem



9 juli 1982 zat de toen 34-jarige ier michael fagan met een paar vrienden in een pub, toen ze daar vernamen dat uitgerekend déze avond de koningin zou logeren in buckigham palace, niet ver van ze vandaan. "wedden dat ik daar binnen geraak en haar een kus geef?" aldus die michael. hy kreeg van iedereen, op lacherige wyze, vyf pond cadeau, om daarmeê een taxi te nemen. "buckingham palace," aldus de opdracht. "why?" vroeg de chauffeur. "ik ga daar binnenbreken," aldus die michael. "myn omoe," zei die chauffeur weêr in het engels - teneinde zich diezelfde nacht nog in zyn koffie te zullen verslikken - by het aanzien van journaal.
    die michael slaagde er immers in, een drie meters hoge muur van het paleis te beklimmen, de normaal gezien ultra-streng bewaakte binnenkoer over te steken, en tenslotte langs een regenpyp naar één van de tweehonderd ramen op te klauteren. totaal per toeval koos hy nét het raam van de slaapkamer van de koningin!
    de koningin schrok zich een baviaan. "niet bang zyn," aldus die michael. "ik kom je alleen maar een zoen geven!"
    die zoen heeft hy uiteindelyk niet gekregen. wel twee jaar de gevangenis in. en wereldfaam ook, voor een paar dagen.

-er is over dit voorval een popliedje verschenen - maar: we kunnen niet vinden wie de uitvoerder is. myn broêr jeroen heeft er een opname van op een cassetje uit de middelste jaren tachtig... help...

2 opmerkingen:

Serge zei

Ha, als er een opname van is kan ik die Shazammen. Heeft Jeroen dat cassetje in huis?

Steven P. zei

Ik ken wel een nummer dat hierover handelt. Het is echter geen popliedje maar een calypso, genaamd 'Phillip my Dear' door Mighty Sparrow.