zaterdag 21 mei 2016

state of being, 21 mei 2016



tot voor kort zag ik iedere dag naar het nieuws, alsook naar terzake en naar de afspraak, maar het is goed dat dit nu fel geminderd is. waar ànders ben je dan immers meê bezig, dan met het bevredigen van politici hun nutteloze machtswellust? politici die zich kwaad maken over het feit dat de regering niet deugt - hoe absurd is dit? de mededeling dat abdeslam geen camera's in zyn cel wil dulden - omdat die immers "illegaal" zyn? waar zit je dan naar te kyken, wat is dit voor een ultra-abstract gezever?
    voorts ben ik heden, vrydag drie uur snachts, integraal sufgeschreven, aan theaterteksten, vier uurs aan één stuk door non-stop krom gezeten hebbende (vooral correctie-werk, vandaar...)
    voorts volstrekt niet buiten geweest, behalve wel in de natte tuin. mollie wil met de konynen "tikkertje" spelen... rocco die wil spelen met de haag-schaar...
    have mercy...
   

1 opmerking:

Sam zei

Het politiek nieuws voldoet perfect aan de regels van de dagelijkse soap, genre thuis of neighbours.
-Het speelt zich af in 1 kader
-De personages doen elkaar constant de duvel aan en zijn heel karikaturaal. Ze blijven perfect in hun rol (anders zouden ze niet trouw zijn aan hun partij - mind you, de journalist is hier ook een personage dat zich aan zijn rol moet houden)
-elke dag is er een nieuwe externe gebeurtenis die de boel opschudt.

De gebeurtenissen zijn in weze even nuttig om te volgen als een soap, maar omwille van de herkenbaarheid (het gaat immers over het dagdagelijkse leven van de mensen) blijft men kijken.