vrijdag 23 september 2016

state of being, 23 september 2016



vandaag by toneelgroep veredeling in vosselaar, letterlyk aan de voet van de konynenberg, aan de belichting begonnen. ik zie wel wanneer een lamp zyn werk doet of niet, maar dit telkens op voorhand reeds inschatten, daar mankeer ik de know-how voor; dus is het een beetje stressen... je zou zeggen: hou het dan in ieder geval zo eenvoudig mogelyk - ja, maar die eenvoud vinden, is dus ook geen makkie.
    het toeval wilde dat ik overdag naar het oud badhuis was overgefloten: opniéf om aan de belichting te werken, meerbepaald de verhoudingen lampen-versus-projectie. tydens de muziekjes komend weekend, gaan we op de gigantisch grote muur achter het podium filmpjes projecteren van wassende stranden, vuurwerk en wegen-verkeer... omdat het zo enorm groot is, is het heel erg mooi. maar de vraag is of onze gasten er niet in gaan verdwynen. "ga eens daar staan... meer naar links... noël, kan je daar nu eens dat witte zy-licht op schynen? dat witte... neen, je doet de gele, ik bedoel die witte lichten meer van voren..."
    bovendien is besloten om van het weekend in het oud badhuis aan iedereen in de zaal gratis pizza's uit te delen.
    tot één uur smiddags geslapen.
    gegeten wat wordt genoemd "kinnekes-spaghetti", dwz kinder-spaghetti, dwz met ultra-weinig ingrediënten...
    nu inmiddels, hier in de machine-kamer, is, eens kyken - -  het is halftwee snachts ... en heb ik nog papierwerk... m'n boekhouder vraagt my om de betalings-attesten van 2015, die aan "child-focus" en die aan green peace - maar da's belachelyk, want dat gaat tezamen over misschien nét honderd euro...
    in de auto daarstraks geluisterd naar "plaisirs d'amour," de derde cd van guido belcanto, uit 1992. een zeer klein-burgerlyk inzicht kwam onderwyl tot my: deze elpee is té goed. om succes te hebben, moet je érg goed zyn; maar je mag niet té goed zyn. het geleek me dan ook typisch iets voor het begin der jaren negentig, voor iets dat inmiddels àchter hem ligt. maar het is dus zyn beste plaat, iedere millimeter ervan is museaal.



Geen opmerkingen: