zaterdag 25 april 2020

alternatieve feiten
1. behalve dracula, schreef bram stoker ook, ondermeer, het mummie-griezel-verhaal "the jewel of the seven stars", in 1903.

2. stoker was een beroepsmatig oriëntalist en was in die hoedanigheid bevriend met de egyptoloog sir william wilde, de vader van oscar wilde; deze william schreef ondermeer een boek over madeira.

3. in madeira voltrekt zich met nievejaar traditioneel het meest uitgebreide vuurwerk ter wereld.

4. het japanse woord voor vuurwerk, "hanabi", betekent letterlyk "vuur-bloem".

5. de vuurbloem is een echt bestaande plant, maar bovendien is het de naam van een brugse organisatie ter bevordering van geweldloosheid en meditatie, gevestigd in de generaal lemanlaan in brugge.

6. de in luik geboren generaal leman werd een lange tyd gevangengezet in de citadel van maagdenburg, waar overigens een van zyn tenen werd geamputeerd. de generaal stond erop dat in het verslag van de vyand werd genoteerd dat hy zich nooit had overgegeven, maar dat hy tydens het moment van gevangenneming bewusteloos was.

7. in september 2014 berichtte het laatste nieuws dat archeologen in tokat, turkye, een onderaardse gevangenis hadden gevonden waar met zekerheid ooit nog de waar bestaande graaf dracula gevangenzat. 

8. dit was: dracula - stoker; stoker - madeira; madeira - vuurwerk; vuurwerk - vuurbloem; vuurbloem - leman; leman - gevangenschap; gevangenschap - dracula.beeld van de wervende website van meditatie-centrum
"de vuurbloem", brugge

Geen opmerkingen: