woensdag 25 november 2020

state of being, 26 november 2020


de gehele dag bezig geweest met prutsen; administratie, toetsen verbeteren. luv die ondertussen ook telephoons van exact één halfuur presteert, om ons soort van abonnement by "orange" te veranderen - dus: niét om het abonnement op te zeggen, maar alleen maar om de module te wyzigen. dat spaart veel geld uit, maar dat zyn vreselyke ondernemingen om voor mekaâr te krygen. ik betaal liever vyftien jaar lang het dubbele van het noodzakelyke, dan zo'n telephoon op te brengen!
    gisteren ook al tot vier uur snachts bezig geweest met het klaarmaken van enveloppen ter versturing van myn aanstaande kerst-roman, "de naam van het rendier". dit boek gaat te laat van de drukker komen, dus in iéder geval moet ik zorgen dat àlle mogelyke voorbereidingen zyn voltrokken eens het toch zover is.
    goed nieuws is dan weêr dat er zich een heleboel mensen aanmelden, zoals vandaag dan weêr frank mercelis, en toevallig wat later, maar ook nog vandaag, isabelle daniels, die "kempenkrakken" bestellen in meervoud; dus, om het duidelyker te maken: die zeggen dan "zou ik vyf kempenkrakken kunnen kopen"? echt waar, zo heb ik intussen al meer dan tien mails binnengekregen...
    dus: het is en het blyft een gesukkel - maar: niet helemààl vergeefs... wel degelyk bestaat er een kans dat de schyver dezes, nog nét op tyd zal stoten op een levens-elixer, dankzy hetwelken-ik voor eeuwig zal mogen blyven leven, terwyl alle rest dood moet. en dan, ja, dàn zullen jullie komen schooien: "hey, vital!! mag ik daar ook wat van drinken!? mogen myn kinderen daarvan drinken!?" maar dàn zal ik heel eerlyk en heel lullig antwoorden: "sorry maar daar zal ik toch eerst nog eens even over moeten nadenken, sorry..." jullie waren bly met dat vaccin, pas nu jullie zien dat kik een elixer heb, beginnen jullie my ineens allemaal te bellen. waar waren jullie toen ik hier tot vier uu snachts aan zat te werken en zwoegen, en door iedereen eigenlyk ronduit werd uitgelachen!
    ik zal ook myn vyanden uitnodigen (rik de leeuw, veerle malschaert, dirk draulans, die gecrispeerde theaterdirecteur van "malpertuus", ...); en tegen dié mensen zal ik zeggen: "zie je wat ik in myn handen draag?? hét levens-elixer!" "wat??" "zie je? één slok hiervan, en je leeft voor eeuwig en altyd!" en dan - - - dan zal ik dat flesje zélf leêgdrinken - maar de lààtste twee druppels ervan, voor hun ogen uitkappen in droog woestynzand (de scène zal zich afspelen in de woestyn...)



Geen opmerkingen: