maandag 19 december 2022

alternatieve feiten


autobiographische feiten uit het jaar 1989

1. "she drives me crazy" was toen een hit. van de fine young cannibals. die hadden gezegd: "wy maken geen plaat meer als wy niet zullen worden geproduced door prince." dat haalde niets uit, hoewel toch wel iéts, want deze single werd toch opgenomen in paisley park, en geproduced door david z, tevens producer van prince's single "kiss"...

2. ook de single "if you don't know me by now", van simply red, is van 1989. ricky gervais heeft dat liedje op een grandioze manier belachelyk gemaakt in de serie "the office", waar het hoofdpersonage van wat uiteindelyk gervais' béste serie is, al zyn laatste geld opdoet aan een videoclip waarin hy dat liedje covert (zie: photo onder.)

3. ook "pump up the jam" is van 1989. technotronic. een van de allergrootste belgische hits allertyden. het model dat in de videoclip het liedje playbackt, is helemaal niet de échte zangeres, al bleef dat voor eenieder in het duister.

4. en dan ook nog "anne" van clouseau. afgryselyk, maar tegelyk toch op een of andere manier terécht een classic; een degelyk gemaakte song, overtuigend feelgood. de lyrics zyn ook goed universeel, "je ene been hangt uit het bed / en je haren door elkaar" (hoewel "haren" dus eigenlyk meervoud is, maar okay); "en ik geef je 'n zoen op je neusje / maar je wordt het niet gewaar." herkenbaar. begrypelyk. universeel.

Geen opmerkingen: