zaterdag 31 januari 2009

nog meer ego-googles


uit: marnik.org

IJ en niet Y, dankuwel

Nerveus word ik ervan. Mensen die “y” gebruiken in plaats van “ij” omdat het sneller zou typen.
Toegegeven, ik word snel nerveus en erger mij aan vanalles en nog wat, maar dit wou ik toch effe kwijt.
Langs de feed van Freddy kwam ik op deze cartoon en de cover van één of ander roddelblad terecht waar een verhaal instaat over Stanley’s Route, Joyce Van Nimmen en Vitalski.
Het verhaal interesseert mij voor geen meter, maar via google kwam ik daarna op de blog van Vitalski terecht. Vitalski gebruikt overal “y” ipv “ij”. Overal.
AAAAAAARGH!
Lees dat nu eens:
al myn leven lang vecht ik twintig uur per dag om de mooiste teksten binnen myn vermogen te scheppen, - tien romans en twintig gedichten, dingen waaraan ik my soms jarenlang, met plezier, kapotgewerkt heb.
al byna twintig jaar lang sta ik vyf tot zes keer per week op een podium, wat erg veel is, alleen maar met de bedoeling om zo integer mogelyke producties ten berde te brengen: met monologen, toneelstukken, muziekvoorstellingen, alles wat je wil, en dat alles van eigenste makely.
ZIET die mens dat nu niet, dat dat NIET GAAT. In een SMS, tot daaraan toe (hoewel), maar op een blog toch niet? Geen enkele zin die met een hoofdletter begint, nog zoiets.
Ik probeer hier zeker niet te beweren dat ik een haar beter ben, ik schrijf wel eens fouten, gebruik veel “ge” en “gij” ipv “je” en “jullie”, begin zinnen met “en” en nog meer van die dingen. Het fijne is dat ík mij daar niet aan (in?) irriteer, een ander misschien wel, maar daar moet hij/zij dan maar zelf over klagen op zijn/haar blog.
(oeps - kan je deze link niet aanclickken, copieer hem dan… dan gaat ie toch mooi open…
Jaja, er is wel meer dat mij ergert wanneer ik over het internet surf met mijn supersonische surfplank.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

je kan je niet irriteren aan iets, nog in iets, iets irriteert je

Anoniem zei

...noch in iets, natuurlijk, godver...