dinsdag 30 augustus 2016

vyf belangryke inzichten - repost


1. de eerste photo aller tyden, in 1826, had een belichtingstyd nodig van acht uur.

2. in een bos kan je afleiden waar het noorden ligt aan de hand van het mos; dat groeit de bomen namelyk alleen op hun noordelyke kant.

3. op het jaarlykse "mosquito festival" in mexico wedyveren de deelnemers om om ter meeste muggenbeten.

4. de brandstapel werd geïnaugureerd in 1547; daarvoor werd de meerderheid der ter dood veroordeelden om het leven gebracht met kokend water.

5. het middelpunt der aarde bestaat waarschynlyk uit brandend uranium en plutonium, dat waarschynlyk 4200 graden heet is...

1 opmerking:

Steven P. zei

Sterk!
Hierbij nog een greep uit de collectie van Steven Pseudoniem:

1. In 1895 botsten de twee enige auto's in Ohio op elkaar.
2. Het Australische Shark Bay heet nu Safety Beach. De naam is veranderd om meer toeristen te trekken.
3. Als Dan Brown tijdens het schrijven vastloopt, gaat hij een tijdje ondersteboven hangen om zijn creativiteit weer op gang te krijgen.
4. Als kerstcadeau stuurde Salvador Dalí Harpo Marx in 1936 een harp met snaren van prikkeldraad. Harpo stuurde een foto terug waarop hijzelf staat afgebeeld met zijn vingers in het verband.
5. In de boeken over Sherlock Holmes worden de voornamen van professor Moriarty en zijn broer slechts eenmaal genoemd. Beide mannen heten James.
6. Van 1789 tot 2012 was het in Parijs voor vrouwen officieel strafbaar om een broek te dragen.
7. In Queensland is het verboden konijnen als huisdier te houden.
8. Een kruising tussen een zebra en een pony wordt 'zony' genoemd. Een kruising tussen een coyote en een hond heet 'coydog'.
9. Het verschil tussen een dobrador en een labraman zit 'm in de richting waaruit je hem bekijkt.
10. Vladimir Poetin nam in 2007 zijn zwarte labrador mee naar een bijeenkomst met Angela Merkel. Hij wist dat Angela bang was voor honden.
11. Als we ons leven oneindig zouden kunnen verlengen, zouden we nog steeds doodgaan. Dat zou dan ten gevolge van een ongeluk zijn en op de gemiddelde leeftijd van 1200.
12. In de zestiende eeuw huurden Franse acteurs 'rieurs' (lachers) en 'châtouilleurs' (die het publiek kietelden) in om de stemming erin te houden.
13. Het Andamanees heeft slechts twee woorden voor getallen. Deze betekenen 'één' en 'meer dan één'.
14. Wat hieronder staat is niet waar.
15. Wat hierboven staat is waar.