maandag 24 december 2012

state of being - 24 december 2012

waarin vitalski dementeert

vanmiddag rond den twaalven nog steeds in myn pluchen peignoir getooid, met een of ander leesboek in myn twee handen onder een donsdeken in de driezit van de klappeistraat liggende, drong onverbiddelyk het inzicht tot my door dat het met myzelf, als een helder en fris artiest, onderhand hélemaal is afgelopen. tweeënveertig jaar oud, op een suffe manier slecht geschoren. niets meer van dat atletische lichaam van vroeger! en ook praktisch niks meer van die hongerige geest, van dat strydvaardige van vroeger. alleen nog een uitgezakte boerenscheet, tot geen enkel doorslaggevend idee meer capabel, in het cultuurveld voor niemand van enig belang, overbodig in de breedte én in de lengte. ik zal nog naar hiér wandelen, en ik zal nog naar dààr fietsen; doch met de motivatie van een mens die een brief aankreeg van de vdab.
    maar goed, dat was dan ook maar de mymering van één moment...
    als je ertoe in staat bent om dadenloos te wezen, dan moet je dat juist koesteren als dé meest verlichte merite...
    vanaf morgen publiceer ik hier op myn beroemde blog myn "jaaroverzicht". wat is dat geweest, ja eigenlyk? "overleef je partner", "daar sta iemand" en "een toneelstuk over alles"... uiteengescheurd met veerle malschaert, afeengescheurd van rick de leeuw... ook weggegaan by m'n manager, waarom niet... mooi op de kop af tachtig woonkamer-optredens gedaan!... en de geboorte van rocco james conan, op twee uur tyd, ik was er zelfs niet by, en de definitieve genezing van myn moeder, ook dat!...
    voordat ik met luv was, dacht ik vooral te moeten schryven over myn amoureuze avonturen; maar sinds luv er is, gaat het hier alleen nog maar over deze volgende vyf, bepaald kleinburgerlyke thema's: 1. kind en gezin 2. financiële besognes 3. heibel in het verkeer (byvoorbeeld: ik kwam van rechts maar kreeg geen voorrang) 4. boeken en films 5. het weêr en ook wel eens de verbouwingen by myn buren.
    en ja: dié verschuiving is wél een vooruitgang!
    casanovisme is onhygiënisch... 
    vooral zeuren over geld is wel belangryk, het allermeest universele literaire thema; het geschrift werd eêrtyds zelfs uitgevonden juist omwille van boekhouding!
    ik heb nu 4.000 euro op myn rekening staan. maar de komende zestig dagen heb ik totààl geen job...
   

3 opmerkingen:

Rode Ridder zei

heb je geen artiestenloon ?

Anoniem zei

Hey vitalski leuk je weer gelezen te hebben na zoveel weken. Wel weer waarheden als een koe verkondigt.

Lommie

Unknown zei

1. no
2. thanks