donderdag 27 juni 2019

state of being, 26 juni 2019






food?
aardappelen met braadworst en een gezonde mix van verknipte maar kleurryke groenten, in de pan verwerkt door luv.

drink?
"papa waarom drink je zoveel cola," verzucht mollie met een tragische kreun, alsof ze dit intuïtief begrypt: dat ik my aan cola zero vergryp als een junk, om de dag door te komen, by iedere drempel onderweg.

music?
fyn - kennelyk ben ik weêr verzeild geraakt in een periode van classic jazz; cannonball adderley, john coltrane, miles davis,  thelonious monk.

lectuur?
de inleiding in het boek over demonologie dat ooit, rond het jaa 1600, werd geschreven door james I, de eerste koning van engeland én van schotland in één, die erg bygelovig was en die zyn levenlang yverde om het aantal heksenjachten op te dryven.

carrière?
financieel ga ik deze zomer met de hakken over de sloot. maar: dat heb ik ervoor over; voor de luxe van een zomerlang erg weinig optredens.

art?
nu ineens gegrepen door dat verhaal van 20 jaar terug, "de zilveren giraf", zal ik, merk ik, niet rusten vooraleêr ik dat kleinood volstrekt zal hebben herschreven en herafgerond. dit, vanuit een soort nieuwsgierigheid; nieuwsgierig naar de schoonheid die ik erin vermoed.

voorts?
onderwyl ben ik druk bezig met de druk-in-eigen-beheer van "gedichten en gedachten" en van de novelle "de moord op servais verherstraeten". dat komt rond in de loop van deze vacantie.




Geen opmerkingen: