zaterdag 26 februari 2011

state of being - 25 februari 2011

voor carmen

vandaag was een mooie dag. terwyl luv eventjes weg was voor boodschappen, viel, rond een uur of elf in de voormiddag, in de slaapkamer op het bed, de dinkytoy in slaap op mijn bovenbenen, die verwikkeld waren in lotushouding; binnen handbereik - want ik kon my dus niet meer bewegen - lag toevallig enkel de nieuwe, mooie vertaling van de "lyrical ballads" van wordsworth en coleridge; daarin kon ik twee uur lang in alle stilte zitten voortlezen, met de snurkende baby by me. iets perfecters bestaat er niet.
    lydia lee, de moeder van isaura, de baby van myn huispianist martinus wolf, zegt op facebook dat het mooi is om te zien: dat ik zoveel van molly hou, dat ik er myn blog over vol schryf; terwyl carmen, de dochter van myn broêr serge, juist klaagt dat ze "de rock&roll op myn blog begint te missen" - wegens die overdosis aan babygedoe.
    in waarheid heeft dit geschryf niets met piëteit te maken, en ik heb het ook niet, hoe dan ook, voor het kiezen; toen ik voor m'n rybewys arbeidde, ging het op deze blog iedere dag over auto's en over verkeersregels; ik breng hier verslag uit van wat de dag domineert - en molly is queen in the house, reken maar, om de drie uur hoor je ze zingen, of iemand dat nu leuk vindt of niet.
    plus: los daarvan zyn baby's ook niet tegengesteld aan rock&roll. aanschouw hét toonvoorbeeld in het genre: keith richards; die is jarenlang op tour geweest met zyn zoontje marlon, ook toen dat er nog maar zes was. als richards dan lag te crashen in een hotelkamer en journalisten wilden hem benaderen, dan ging dat ukkie, marlon, in het deurgat staan en kruiste zyn armen en zei op blaffende toon:"niémand komt erin!" en dan gehoorzaamden ze hem. elvis presley had ook een dochter, lisa marie; toen die geboren werd, beleefde the king juist zyn allergrootste comeback... het werkwoord "rock" is daarenboven zeer nauw verbonden met het zelfstandige naamwoord "cradle" (wieg; schudt de wieg = rock the craddle.)
    nu goed, nog eens los daarvan: uiteraard is het wel degelyk, uiteindelyk, de enige, echte, beschamende, treurige waarheid: ik heb my "laten vangen"... het "is "ermeê gedaan..."

Geen opmerkingen: