donderdag 21 november 2019

state of being, 21 november 2019



soms kan je een uurtje langer in bed blyven liggen dan je in wezen had gedacht; vandaag was het evenwel precies andersom: éérst dacht ik:"tof, wat een meêvaller! nog een goed uur doormaffen!" om rap daarnà evenwel te beseffen:"not! faul! dwz vergissing - ik moet ogenblikkelyk eruit! heil hitler!"
    wat de teneur bepaalde voor de rest van de dag... geen halve minuut voor myzelf... twee uurs nederlands voor de derden, één uur nederlands voor de vyfden... dan weêr twee uurs engels voor de vierden... wel een fyne middagpauze werd het in de bedryvige leraarskamer, waar je aldoor de meest interessante kleine en grote nieuwtjes verneemt omtrent het reilen en zeilen on the big slaveship... de vriend van myn aloude vriendin de actrice vanessa broes zit hier tonderdags ook met een koffie, dwz nico, die lesgeeft in houtbewerking..
    nà alles, op de bredabaan, rond halfvier snamiddags, by kelly de coiffeur langsgeweest. myn secretaresse liesbeth robbeneiland zei me vannacht, langs myn mailbox, dat het optreden gisterenavond in den beatnik uiteraard wel zeer briljant was - maar: dat ik misschien iets té vaak in myn haar aan het dabben ben staan geweest; wat, inderdaad, klopt; myn haar was fluffy en vals...
    by die coiffeur viel ik, tydens het gekapt worden, tweemaal na mekaâr diep in slaap...
    overdag quasi niks gegeten; ja: smorgens twee frisse appels, en snamiddags een stapel krakotten... savonds evenwel volle ryst met sla en goddelyke,handgemaakte curry... 
    grmblll, nog huiswerk nu, op den koop toe - en zo werd het,- eens kyken -, halfnegen weêral; tyd om de children naar boven te dragen...
    maar: myn weekend is nu wel praktisch begonnen.
    én: de voorbye twee dagen zyn er zich, boven alles, gehele reeksen totaal onverwachte financiële meêvallers voor my aan het opgestapelen geweest, echt myn lucky number!! ik kryg een enorme energie van onverwacht veel geld incasseren!!
     (maar voordat jy nu, beste lezer of lezeres, jaloers gaat worden op my, mag je toch maar eerst beseffen hoeveel onmeetbare tonnen van donkerzwarte sneeuw, hagel en ziek yzel myn levenspad ook aldoor kruisen zonder weêrga!...)


2 opmerkingen:

Rode Ridder zei

Tja, het zal daaraan liggen zeker? Een maand geleden vroeg ik voor het eerst aller tijden om eens langs te komen met de horror-remake van een Rode Ridder album, maar nu voel ik het aan alsof ik mezelf moet uitnodigen om na al die jaren nog eens op audiencie te "mogen" komen.
Ach, laat maar.
Het zijn goede tijden geweest.

Vitalski zei

tiens, ik heb die vraag niet binnengekregen?