maandag 27 maart 2017

dolsmurf 5 slangenmens 5



5.
"dat klopt," zei patty bill. "hy verwachtte jou met een verslag. in de vallei van de hangenman. daar heeft 'ie wel een dag of vier of vyf rondgehangen, ruziënd met iedereen die het maar wilde - net zolang totdat ineens bleek, dat er een razzia op komst is."

    "wat 'n lafaard!"
    "toen is 'ie naar my teruggekomen. hy heeft zich nog, een dag of drie lang, letterlyk onder dit bed verstopt. hy is nog banger voor die brigadiers dan ikzelf bang ben voor die koppensnellers."
    "die koppensnellers zullen hier snel aan jou deur staan," zei de neusvogel.
    patty bill nam nu ook zelf een stevige slok. het witte laken van dit bed droeg zy rond zich, als een zeer netjes gevouwen hemd. alleen haar linkse borst kwam er soms uitgefloept, blank als een goed gezond veulen.
    "de leeuw is by de prediker. voorlopig. maar hy kan ieder moment," zei de vogel, "hy kan ieder moment het labyrint in verdwynen. en dan is 'ie foetsie, misschien wel voor altyd."
    een lange tyd was het muisstil. dwz, van beneên hoorde je wel het gebral, het kermisorgel, het geluid van brekende stoelen; en van de kamers hierboven, vlak hiernaast, de vreemdsoortige, zachte herrie van cirkelzagen op hout - maar in de kamer van patty bill bleef alles stil.
    pas dan sprak zy plechtig, en oprecht droevig:"myn broêr is dood."
    "ik weet het."
    "waarschynlyk weet iedereen het al - behalve juist myn vader."
    "ik vrees dat je gelyk hebt..."
    "daarom ben ik terug hier gekomen. niety voor die afschuwelyke rosengarten, die naar bier stinkt en die een grote lomperik is. ik ben hier om myn vader te steunen."
    "als je hem ziet, jouw pa, dan kan je hem gelyk vertellen dat zyn àndere dochter zich ook wel amuseert."
    "wat is er met haar," zei patty, en stak een kleine cigaret op.
    "het ziet ernaar uit," zei de vogels, "dat die koppensnellers nu gewoon de ene zus voor de andere hebben verwisseld."

WORDT VERVOLGD

Geen opmerkingen: