zaterdag 29 augustus 2020

state of being, 30 aûgustus 2020


eêrgisteren, zynde vrydag, alleen met m'n beide kinderen op stap geweest, met name naar kelly, de coiffeur op de bredabaan (kreatos.) dit was nooit eerder gebeurd, en was erg speciaal; "op zyn 's zondags". aan de parkeerautomaat kenden-ik onze nummerplaat niet vanbuiten - maar rocco james conan wél, in myn plaats. toen ikzelf aan de beurt was om te worden gecoiffeerd, gingen rocco en mollie uit shoppen op de bredabaan. rocco zeer angstig maar mollie onverwyld.
    ik ben bly dat ik geknipt ben, een frisse kop doet wonderen; lang vuil haar is als een zorg op zichzelf - maar zeker is het vandaag ook niet té kort, want ook dat is héél erg. (die kelly is erg goed, maar gezegd moet dat ze rocco en mollie ditmaal zo "subtiel" heeft geknipt, dat luv nadien vroeg: "zyn jullie wel geweest? is hun haar alleen maar gekamd en geföhnd, in plaats van geknipt?"
    1. my voorbereiden op het nieve schooljaar, vooral door zo rustig mogelyk  eens door dat gehele smartschool-aanbod te navigeren. zonder drang, niet "op zoek" naar iets, maar gewoon om vanalles te ontdekken. en 2. nog eens het gehele huis uitmesten, vanboven tot beneden; morgenmiddag komt er een avonturier met een vrachtwagen langs, die alle kilo's en tonnen brol komt opladen en wegryden, om ons ervan te verlossen; kapotte printers, uitgedroogde verfdozen, boomtakken, broeken zonder een ritsaansluiting, speelgoeddozen zonder een dobbelsteen; theaterkôstuums, konynenhokken, té oude puzzels...
    en toch wél ben ik 3. tussendoor bezig, de laatste hand te leggen aan het cowboyboekje... is vooral veel werk voor m'n broêr serge, die er een serieus staaltje grafiek van maakt.
    opgeruimd staat zeer netjes, deze dagen. aan iedereen met een neiging tot depressies, is reeds sinds langer dan vandaag myn vaderlyk advies: doe de afwas! breng die brol naar de glascontainer!
    
deze photo schept een juiste sfeer,
maar is niet authentiek (geplukt van het internet)


Geen opmerkingen: