vrijdag 26 november 2021

state of being, 27 november 2021

quasi de hele dag bezig geweest met de voorbereidingen voor de presentatie van de erfgoedpryzen straks. om eerlyk te zyn een tamelyk slopende bezigheid. het toffe is dan weêr wel dat ik goed en gedurig kon uitslapen - plus: met dit volstrekt inspiratieloze druilregenweêr aldoor, kwam het ook goed uit dat ik de hele dag lang voor niets naar buiten moest.
    al dient misschien net zo goed te worden aangestipt: een frisse, kille wandeling door eerlyke, natte regen kan een mens soms ook deugd doen. en dan gelyk goed lang, te voet van mortsel naar schilde door yzig hondenweêr - daar kikker je wel van op!

rocco was naar de tandarts. luv heeft het hele huis gestofzuigd. het bedrag op myn creditcard is uitgeput. in de kast liggen er zes donuts.
    "donut" komt van "dough" (deeg) plus "nut" (noot, van het latyn "nux", dwz "kern" en dus ook "pit".) niet dat er letterlyk noten voor werden gebruikt maar het stukje deeg had een volmaakt ronde vorm, vandaar. niét dat er toen al een gat in zat; donuts met gaten in worden pas voor het eerst geattesteerd in 1861.

eêrgisteren moest ik op de heenweg naar koksyde een afslag nemen naar een naftstation, met name om te tanken. daar schaften-ik my toen echter een goed opgewarmde vleesboulet én een portie bitterballen aan. die warme dingen staan daar té mooi geëtaleerd, zelfs als je geen honger hebt moet je daar toch aan geloven. op de terugweg echter, moest ik opniéf naar een tankstation, daarzonder te dringend moetende plassen om de aanstaande, stilstaande file ter hoogte van kruibeke te zullen kunnen trotseren. evenwel zag ik my toen, helemaal zonder het werkelyk te willen, opniéuw zo'n portie bitterballen aanschaffen...
    

    


Geen opmerkingen: