vrijdag 23 december 2022

ALTERNATIEVE FEITEN


1. het eerste liedje dat ooit in de space werd afgespeeld, is "jingle bells".

2. een arme man ooit ergens, was bang dat ie zyn drie dochters nooit zou kunnen uithuwelyken, omdat ie daar het geld niet voor had; sinterklaas, niet de kerstman, kreeg medelyden, kroop door hun schouw naar binnen en stak geld in alledrie hun kousen, die immers in de haard hingen om te kunnen drogen. van dàt echtgebeurde event is de traditie afkomstig, om op kerstavond sokken uit te hangen, om cadeaus in te ontvangen.

3. als je alle cadeaus optelt die worden bezongen in het liedje "on the first day of christmas, my truelove said to me", dan kom je mooi op 364 cadeaus.

4. in oekraïne hangen er behalve kerstballen en engelenharen en slingers ook spinnen in de gemiddelde kerstboom, welke dieren immers, zo geloven ze daar, geluk brengen.

5. de duurste kerstboom ter wereld staat traditioneel in het kempinski hôtel in marbella, spanje, alleen al door de onnoemelyke diamanten die daarin hangen te bungelen. jezus en de zynen zyn daar echter helemaal niet bly om, de essentie van kerstmis is juist om al je bezittingen weg te geven aan de armen.

6. "rudolph the rednosed reindeer" werd uitgevonden op bestelling van het americaanse postorderbedryf "montgomery ward", in 1939; die lieten een kerstverhaaltje drukken en aan alle klanten van rond de kerst, gratis opgestuurd worden; meteen goed voor 2 en een half miljoen lezers.

7. een belg geeft aan kerstgedoe ieder jaar opnieuw gemiddeld 600 euro uit. een nederlander gemiddeld 450 euro.

8. het duurste kerstgeschenk ooit is het "statue of liberty", een kerstcadeau van frankryk aan america, in 1886.

Geen opmerkingen: