zaterdag 25 maart 2023

uit het schriftje


1. het niet meer weten waar je wagen ergens geparkeerd staat.

2. nadat je omslachtig van iedereen afscheid had genomen, eenmaal buitengeraakt, toch weêr te moeten bemerken dat je meteen opniéf naar binnen moet voor iets.

3. het "orpheus-oog" (een begrip van nietzsche, 1844-1900); zoals orpheus zich niet mocht omdraaien om zyn geliefde te bekyken; naar iets kyken dat nét, opzy, buiten je gezichtsveld valt: je blik niét omdraaien maar  proberen te zien met de zykant van je oog, daarmeê een aanwezigheid "voelen". op die manier nooit, om iets te bereiken, je doel rechtstreeks aanzien, maar steeds "erlangsheen" kyken.

4. een dunne roman (in waarheid een novelle), over iemand die een zomer lang by iemand, een vriend, in huis zit; in de eerste vier hoofdstukken loopt hy nog wel eens tot aan het eind van de straat, maar op den duur komt hy die ene achterkamer zelfs niet meer uit... (het inzicht dat ik iets dergelyks al eens geschreven heb, met name in myn prachtige boek getiteld "op sterk water.")

5. "iron man 3" is een goeie film - omdat hy zich uitdrukkelyk afspeelt tydens de kerst.

6. 22 december is er met de dinsdag club een christmas special in de warande - maar: we gaan daar in juni reeds kolossaal veel posters van rondhangen. dus reklaâm voor kerstmis - in juni...

Geen opmerkingen: