woensdag 17 april 2024

state of being, 18 april 2024


pas smorgens vond mollie uit, dat ze haar fiets niet ter beschikking had. gelukkig was ik uitzonderlyk vroeg opgestaan, zodat ik haar naar school kon chaufferen.
    de vorige keer toen ik mollie naar school chauffeerde, vier maanden geleden, hadden we een krankzinnig gedurig oponthoud - doordat er een sleepwagen maar liefst drié auto's op ry moest opladen! dit werd voor haar zo'n drastich trauma (een halfuur te laat op school!), dat ze het zich heden gewoon niet kon voorstellen, dat als ze door my zou worden gechauffeerd, dat zich daar deze keer dan, met gods hulp, géén sleepwagen zou voordoen.
    voor een puber die zich schaamt voor haar pa is het wel erg om voor de schoolpoorten te worden afgezet: door een vader wiens neus en voorhoofd nog goeddeels blauw zien van het theater van de avond tevoren...

voorts een woensdag zoals alle andere: opboksen tegen vermoeidheid. administratie, inslapen. lezen, inslapen. bellen, inslapen. aldus de gehele dag door. hoe ik vorig jaar kon dinsdagclubben - én tegelykertyd iedere woensdagochtend kon staan lesgeven voor een volle klas, is verbysterend, dat is olympisch - doch niet helemaal, voor wie zich herinneren de burn-out waarop dat uitdraaide (schedelruis...)

er staat eigenlyk zo belachelyk veel op stapel, dat ik het niet eens meer mag begéren om dit nog allemaal netjes voor mekaâr te krygen. een permanent meubels-redden is dit. wat gaat over dingen als deze:
    -er is geen gitaarversterker in vorst;
    -ik doe volgende week een lezing in grembergen - over een onderwerp waarvan ik nog niet één alinea zelfs maar heb kunnen lézen;
    -natuurlyk had dat affiche voor de schorre vorige week al klaar moeten zyn;
    en zo voort, tot in quasi het oneindige...

frieten gegeten met de gehele kroost. de rommel ligt hier nog op de salontafel. wie gaat dit opruimen, moet ik dat weêr doen? of wat?
    een krab-burger, zat er by... ik dacht: "hey leuk, een hamburger!" en toen moest ik vernemen: "dat is een krab-burger."
    een krab-burger!!

morgen een optreden met "de kempenkrak" in kâsterlee. myn zang-installatie is echter stuk, ook dat. heb ik gisteren moeten begrypen...


Geen opmerkingen: