vrijdag 12 september 2014

state of being - 12 september 2014



morgen heb ik maar liefst drié vergaderingen af te leggen. bizar, toch? maar echt noodzakelyk. gelukkig rook en drink ik niet meer. met citroen-thee by de hand, gaat dat allemaal goedkomen.
    soms denk je: het gaat fout lopen, we gaan allen, één voor één, eraangaan - maar: in de praktyk valt het dan meê, zo rap wordt een mens niet crazy en het aantal mensen dat effenaf tot moorden in staat is, valt op één hand te tellen.
    door eêrgisteren als vrouw te zyn opgemaakt geweest, voor dat toneelstuk rond karl valentin, kwam ik tot gisteren toe waanzinnig glad geschoren de dag door, een waarachtige melkmuil, niet leuk; en vandaag is het schuurpapier, op myn kinnebak, onzichtbaar maar zeer prikkelig. buitendien is myn korte hoofdhaar er nog lichtjes gekruld van, da's dan weêr gezellig...
    alles komt goed, het is waar. geboren in het gesternte van de duivel, maar met een zeer aandachtige bescherm-engel op myn rug.
    relatief vroeg opstaan straks, dat wel...  voor de éérste vergadering, naar een afrikaans restaurant, slurf eten tydens het bespreken van de contracten. niks aan te doen!
    voor de olifant is het erger dan voor ons...
    nu eerst even thee gaan zetten...
    in de machine-kamer heb ik een apart, onzichtbaar hoekje met dozen en kisten met daarin soorten thee en ook citroensap. de suikerklonten heb ik weggegooid, niet uit principe maar dat trekt de muizen aan en met muizen wil ik geen conflict.
    twee uur 's nachts is het geworden, intussen. op straat is een dronkelap bezig met luidruchtig lallen, extreem hard en reeds langer dan twee uurs aan één stuk voort. wat hy roept, verstaat niemand,- maar: hoe kan dit zomaar, eender wat hy roept? in stalingrad zou dit nooit waar zyn geweest, daar zou die klojo allang met een geblindeerde volga zyn opgehaald en  geruisloos weggebracht, naar nergens meer, waar hy immers thuishoort.
    sommige handlangers van stalin droegen naar overal een eigen opgerold tapyt meê; om de houten vloer te beschermen waar ze hun gastheer gingen folteren; na diens dood, zou er immers weêr een ander in dat huis intrekken.
    claude blondeel heeft my op een stick een paar langspeelfilms toegestuurd, die werden gebaseerd op films van simenon - maar: daar moet je een ap voor installeren en dat is hebreeuws voor my...
     plotsklaps saluutschot - beng!!

Geen opmerkingen: