zondag 26 juli 2020

lectuur

die tekenaar olivier schwartz voegt niets, maar dan ook absoluut niets toe aan het arsenaal van beelden van het veel te vroeg gestorven genie yves chaland; maar in plaats van plagiaat, heet dat "verdere verheffing tot een genre". dit nieve boek van schwartz is dus ook weêr mooi genoeg om by te kwylen.

enige bedenking: in het voorjaar van 2019 meldde d'r zich een gehele opeenstapeling aan van "eerste albums"; "dit is het eerste album, van hieraf komt er een reeks"; maar nog altyd hebben die in het echt geen vervolg gekregen. dat is iets waar ik absoluut niet tegen kan!, van die loze aankondigingen! een "nummer 1" op een voorpagina, zonder dat daar ooit een "2" of "3" op volgt.

olivier schwartz maakte toen, op die laffe manier, het "eerste" album van de "serie" genaamd "atom agency"; en in plaats van ons daar nu de tweede episode van te presenteren, hier nu dus het "eerste" album van deze nieve inspecteur, dat ook weêr letterlyk eindigt met de woorden: "kyk uit naar het vervolg!"

dit is vooral jammer, omdat die "atom agency" meer diepgang had; dat hoofdpersonage had meer achtergrond (een fransman van algerynse komaf in conflict met zyn vader, in een aanwysbare zolderkamer in parys), en dus meer emotie en meer credibiliteit; daarby vergeleken is dit nieve, veel meer oppervlakkige scenario een serieuze stap achteruit...


Geen opmerkingen: