zondag 27 november 2022

alternatieve feiten

1. het genoegen van "grootmoeders keuken" is geen fabeltje; in het sterrenrestaurant "enoteca maria" in staten island, new york, wordt de keuken bestierd door een gehele reeks amateuristisch kokende grootmoeders, verzameld door chef-kok joe caravella.

2. tydens woII dropten de geallieerden byna drie miljoen ton aan explosieven boven duitsland; 10 procent daarvan is tot op heden nog steeds niet ontploft; met als grappig gevolg dat er in duitsland nog steeds jaarlyks 2.000 ton aan explosieven door het leger onschadelyk wordt gemaakt.

3. haaien bestaan op aarde al langer dan bomen.

4. hoe moet je de familienaam uitspreken van de beroemde kinderboekenschryver theodor seuss? om het antwoord niet meteen te spoilen, vind je de oplossing pas by puntje nummer 7. dan kan je er eerst rustig zelf over nadenken.

5. ongeveer 99,75 procent van alle dieren ter wereld zyn reeds uitgestorven.

6. een gemiddelde gorilla kan een ton dragen, meer visueel gezien dus 1000 flessen water.

7. de naam "suess" moet zodanig worden uitgesproken, dat dit rymt op "voice". by nader inzien nogal wiedes, want hoe anders?

8. in 1958 heeft het americaanse leger wel eens per ongeluk een atoombom laten vallen, met name op south-carolina. die bom was heviger dan die op nagasaki. door een totaal stom toeval is die bom gelukkig niet afgegaan.

in de middelste wolk van deze mushroom
kan je byna niet anders dan
een lachend clownshoofd zien...

2 opmerkingen: