woensdag 24 mei 2023

state of being, 25 juni 2023 (or: "waar was je te woénsdag")


nu ook dit nog... myn oor is niet goed, maar wel draaglyk, dwz doenbaar; evenwel: er heeft zich daar bovenop een krankzinnige kinkhoest by me aangemeld... het kuchen en hoesten en spauwen komt van zo diep en laat zich zo onophoudelyk worden gevierd, dat ik er de gehele nacht de slaap niet van heb kunnen vatten; telkens ik byna insliep, hoestten-ik my weêr wakker. en what's worse: nu meteen ga ik opniéf zo'n nacht tegemoet...
    ik ga nooit meer kunnen slapen tenzy ik snel codeïne bemachtig...
    smorgens uitgeput naar het werk, het atheneum in schoten; gelukkig waren myn leerlingen erg coöperatief en sympathiek vandaag. een voordeel van dit lesgeven, is die omgang met jeugd. jong leven, leven dat de toekomst voor zich heeft, dat de waarheid in pacht heeft, halfkind en halfvolwassen, spelend met waterpistolen ("meneer dat was hy!" "meneer ik heb niks gedaan, ashim was begonnen!"); lentelyk zoals het frisse argeloze eeuwige groen van de grote bomen in de emiel blangenoisstraat.
    ik had de auto, hier door luv alleen maar afgezet geweest zynde, niet ter myner beschikking; voor de terugweg ging ik voor de eerste keer in myn leven met de bus en met de tram. myn leerlingen hielpen my verder. "meneer je kan evengoed zwartryden dat wordt toch niet gecontroleerd."
    eruit aan de ondergrondse, ter hoogte van het sportpaleis.
    twee meêneem-pita's van daar in de buurt.
    goed, fel gezouten vleesschyfjes, lekker pulp.
    administratie, bellen met de boekhouder, bellen met dick turpin, bellen met philip goldface...
    het huis voor myzelf, de gehele dag; optenief amper kunnen inslapen echter, vanwege die satanische kinkhoest.
    dit is het échte doodgaan...
    bepaalde dingen vind ik by het herbekyken van "breaking bad" niet meer zo goed als vroeger, doch wat duidelyk een van de topkwaliteiten betekent, is de "spread" van het verhaal; veel series hebben een verhaal-lyn die in de loop van het eerste seizoen feitelyk wordt afgerond, waarna de volgende seizoenen er dan maar wat tegenaan worden geplakt, met een nieuw verzonnen extra plot; by breaking bad is er maar één hamvraag (wanneer en op welke manier gaat die schoonbroêr die heisenberg nu eindelyk ontmaskeren?), en dié komt pas in het àllerlaatste seizoen tot volle uitbloei... 
    ik "kyk" niet echt, de serie speelt als een radio-programma terwyl ik bezig ben met andere dingen; alleen by de "spannende" scènes zet ik die andere dingen even stil, voor meer aandacht.
    savonds naar "de veredeling", derde repetitie aan "ik ben bly als het regent".

Geen opmerkingen: