maandag 29 mei 2023

uit het schriftje


dit zei gert jochems me vandaag: dat in het koninkryk belgië het aantal zelfmoorden aanzienlyk is afgenomen - maar dat het aantal is toégenomen in de leeftydscategorie 46-60.

één keer per jaar zegt charles maria nelson my dat hy eruit wil stappen, maar dan zeg ik altyd:"charles, je bent nu byna 50; je bent gewoon te oud geworden voor zelfmoord." dwz: op die leeftyd heeft het gewoon geen zin meer.

het liedje "beyond believe" van "the cassandra complex" als het ultieme voorbeeld van het soort new wave muziek dat in de vroege jaren tachtig gedraaid werd in het turnhoutse teenagers-cafeetje "the coke". elektronica die nét niet genoeg vibreert en na een tydje daarom deprimeert. maar dan het credo dat muziek moést deprimeren...

ze draaiden daar ook "wild thing" van the troggs.

het woord "schonkig". het betekent kennelyk ook "mager" en "zonder vlees", maar is toch alleen een tof woord in de betekenis van "met grove beenderen" en/of "zwaar van bot", zoals in "schonkige heupen".

luv vertelde de kinderen over een vierjarig kind dat, volgens de kranten, 's avonds laat per ongeluk van huis was gelopen, en pas vele uren later, met de hulp van helicopters enz, geheel onderkoeld werd teruggevonden aan de overkant van een lange, bosryke straat. ze voegde daaraan toe dat het kind in een nachtjaponnetje liep - en rocco reageert daarop:"oooh, schàttig!..."

toen ik zei:"zowel telly savalas als shakespeare stierven op hun verjaardag," toen zei toon waroux meteen:"marvin gaye stierf op zyn verjaardagsfeestje, de dag voor zyn verjaardag." maar dat is van een totààl andere categorie, vlak voor je verjaardag sterven is ondraaglyk, namelyk enerverend, terwyl op je verjaardag sterven eigenlyk, in zekere zin, anti-tragisch is, in feite zelfs ongewild ridicuul (hoewel wetenschappelyk bewezen is dat sterven een erg stresserende bezigheid is...)

een man die erg vaak in slaap valt achter het stuur, maar die thuis in bed juist last heeft van slapeloosheid; op den duur staat hy op uit zyn bed en zegt:"oké, ik zal dan nog maar eens wat gaan rondryden..."

geregeld byna een hartaanval krygen, is zeer goed voor de conditie!

hier lees ik "bobby james family", maar ik ben te lui om te gaan op-googlen wat het betekent... ook zei iemand me dat ik de betekenis eens moest opzoeken van het woord "toeschietreflex", "je zal verbaasd staan," zei die.

de "kredietloosheid des levens". eender of ze succes hebben of aan de grond zitten, byna alle wat oudere mensen die hun leven lang met vanalles bezig zyn geweest, blyven toch achter met een gevoelen van onderwaardering.

volgens geert vanbever is het woord "achteruitkijkspiegel" een verbastering van "achterruitkijkspiegel". daar zit wel iets in...

"arrogantie zal je redden." het is jammer dat ik geen aanleg heb tot arrogantie. myn leven zou een pak gemakkelyker zyn geweest. hoewel, op langer termyn dan misschien ook weêr niet.

de eerlykheid van de uitdrukking "de laatste van myn zorgen"; dwz het is je wel een zorg - maar dan een zorg van zeer lage prioriteit. maar het is en blyft wel degelyk een zorg.

Geen opmerkingen: