zondag 28 mei 2023

uit het schriftje


-ben nu eindelyk die bowie-collage-film die vorig jaar uitkwam aan het bekyken, met uitzinnig veel plezier, hoewel nauwelyks met geluid namelyk om myn oren te sparen. het mirakel bowie: zelfs die paar bowie-tegenstanders zullen niet ontkennen dat bowie er ten tyde van zyn "comeback" met "let's dance" reeds een fenomenaal parkoers op had zitten (stardust, berlin, fell to earth, hunky dory, ashes to ashes, baäl, etc etc); hoe krankzinnig is het dan om te bedenken dat die toen toch nog steeds maar 36 jaar oud was?? dat die op dat moment nog niet eens de 40 was gepasseerd?? hoe kàn dat??

-lies robben-eiland had ooit een grote rat in haar kelder; die ging ze te lyf met een riek; het dier stak op die riek; maar het bleef nog in leven en het bleef voortgillen...

-warm eten by het opstaan. niét om acht uur smorgens, maar wel byvoorbeeld om tien uur smorgens: bywylen zeer agreabel. om vier uur snachts gaan slapen, om tien uur op: en dan, voor ontbyt, eerst kervelsoep, en daarna kroketten met rooi kool... niet voor élke dag, maar bywylen dus te verkiezen boven droge croissants of een suffe boterham.


Geen opmerkingen: