woensdag 26 februari 2020

state of being, 26 februari 2020



wanneer ik dit alles hier netjes noteer, voor myn getrouwe achthonderd dagelykse lezers en fans, is het halfvier in de namiddag; bedoelende met deze blog klaar te zyn overdag, opdat ik de avond straks weêr vry zou hebben om aan myne nieve toneelstuk te knutselen. maar eêrgisteren, en meer nog gisteren, ben ik effenaf kéihard aan het arbeiden geweest, terwyl vandaag de boog gelukkiglyk veel losser is komen te hangen. werk is leuk,- maar dan enkel of maar alleen wanneer, op één of andere manier, je hoofd daarnaar staat; je mag nooit de dingen forceren. zoals americaanse romancier henry miller (1891-1980) dit wel eens stelde:"stop met je zorgen te maken over dat werk dat moet worden gedaan; dat werk is wel belangryk, maar: op de één of andere, wonderlyke manier, zàl dat wel worden gedaan."
    wat iets totaal anders is, lezers, dan dit volgende citaat, komende van jorge luis borges (1899-1986), hetwelk my vanmiddag passeerde:"er is niks zo nobel als het zitten uitdenken van een plot voor een roman; maar: om die roman daarna dan ook nog eens allemaal te gaan zitten uitschryven, da's ernstig overdreven..."
    daarjuist de derde aflevering van de stripreeks "de havik" braaf uitgelezen; achteraan het boek staat genoteerd: scenario, tekeningen en inkleuring: (c) pellerin. sterk toch, dat die dat allemaal zélf doet - én dat 'ie dit alles toch ook erg goéd doet. (6,5 op 10; wat, naar myn normen, erg goed is...)
     wetende wat voor huiswerk-berg er my voor de boeg stond, nam ik deze vacantie, naar deidenberg, slechts twee boeken met my meê; dat is byzonder uitzonderlyk, normaal pleeg ik myn halve bibliotheek overal meê naartoe te zeulen - en wel terecht, want: nu heb ik hier dus geen stripverhalen meer... terwyl d'r thuis een gehele stàpel op my wacht... als snachts in bed myn twee oogleden dichtvallen boven een leesboek, kan ik wél nog negen minuten in een stripboek lezen...
    dju...
    op de achtergrond, terwyl ik dit neêrschryf, speelt de integrale elpee "your funeral, my trial" - dwz: in myn kop-telephoon; doordat de kinderen naar een extreem opdringerig televisie-programma zitten te kyken, van een stel afgryselyk enerverende presentatoren; een presentator met een stem zo vet als vanuit een frietketel, en een presentatrice die àldoor hard giechelt ("céline en michiel", heet dit programma, waarin die twee afgryselyke presentatoren aldoor allerlei "challenges" aangaan...)
    daarjuist, rond drie uur smiddags, met de bende kinderen toch eventjes naar buiten geweest...
    behalve van myn boekenkast, ben kik hier tevens van myn katchouë botten verstoken, en met m'n relatief nieve loopschoenen die pakken sneeuwklonters in, zag kik niet zitten; zodat ik, by gebreck aan alternatief, in myn crocs ben gegaan, niet zonder eerst myn sokken te hebben ingewikkeld in plastic zakjes (diepvries-zakjes.) inderdaad zyn myn tenen daarmeê droog gebleven;- toch, lezers, vriezen ze nu welhaast van myn voeten af...
    subiet gaan ik, is het plan, met rocco james conan éérst in de sauna, en dàn in onze onderbroek plat op onze buik in de sneeuw, en dàn onder een lauw dampende douche...


    

3 opmerkingen:

Rode Ridder zei

Ik krijg hoe langer hoe meer goesting om eens mee te gaan met jullie op een trip van een paar dagen. Naar Wissant of Duitstalig België of wherever.
Dan kunnen we het over riddertoestanden en strips en whatever hebben.
Ist das möglich?

Vanessa zei

Is er een foto van die in sneeuw krakende plastic voeten in crocs ?

Vitalski zei

jammer genoeg dus niet...