zaterdag 22 februari 2020

conclusie 3/3


ik heb nog nooit met zoveel plezier aan de eettafel gezeten als tegenwoordig. ik heb ook nog nooit met zoveel smààk gegeten als tegenwoordig. de kitscherige slogan "honger is de beste saus", die wordt bewaarheid. een stevige kom kervelsoep is altyd lekker - maar: een kom kervelsoep om negen uur savonds - nadat je al sinds tien uur smorgens totaal niks meer gegeten hebt, daar ga je gewoon van door je dak, niks minder. alleen al van die antieke grondgeur van schyfjes gerookte prei binnenin die kervelsoep, ga je beginnen kwylen en zeilen alsof je gratis stoned was...
    sinds ik veertien kilo minder weeg, heb ik veel minder slaap nodig ook, en heb ik bovendien ook betere ideeën. myn optredens zyn veel beter dan vroeger (met meer plezier gebracht), en ik ben minder onderhevig aan depressies. als ik toch wél nog zelfmoord-ideeën koester, dan zyn die ook veel meer creatief en sportief dan vroeger (bvb paardryden tot ik erby doodval, in plaats van slap my door een raam laten vallen...)
    evenwel: het grootste plezier zit in dat hongergevoelen zelf, die gewaarwording van oprecht ergens trek in te mogen hebben. misschien ben ik dus toch wél een beetje een chinees geworden; confucius de chinees immers gesteld hebbende:"iets dat het waard is om te hebben, is het ook waard om op te wachten."
    stop met je eigen vol te vreten, wim! wees nieuwsgierig naar de persoon die je bent in het ryk der schaarste. je moet een leêgte creëren, doordat er zonder leêgte, nooit iets nieuws kan onstaan.

-- ben, alles byeen, zeker niet extreem tevreden over myn uiteenzetting; maar okay, vooruit dan maar...

Geen opmerkingen: