donderdag 30 april 2020

alternatieve feiten

zoals je onderaan zal merken, is dit een alternatieve feiten-cirkel met nog een tweede nieve uitdaging...

1. charles lamb (1775-1834) schreef, tussen zyn drankproblemen en gekkenhuis-opnames door, prachtige sonnetten, maar by zyn leven was zyn enige echte hit, een bewerking van shakespeare-verhalen voor kinderen, uitgegeven door kinderboeken-uitgever william godwin, vader van de schryfster van frankenstein.

2. mary arden, de moeder van shakespeare, dankt haar familienaam aan het houtbos waarvan haar familie de bezitter; "arden" zowel in het algemeen willende zeggen bos, alsook de naam zynde voor dat specifieke bos in warwickshire.

3. de moeder van courtney love, linda carroll, is een relatietherapeute. moeder en dochter hebben dezelfde initialen, maar dan in omgekeerde volgorde.

4. zowel courtney love als soft cell-zanger marc almond werden geboren op 9 juli,  respectievelyk in 1964 en in 1957.

5. 17 october 2003 zat marc almond, die geen rybewys heeft, achteraan in een vauxhall om cannonstreet in london te doorkruisen, toen deze wagen een zeer ernstige botsing presteerde met een motor, namelyk een suzuki, waarna alle betrokkenen naar het hôspitaal konden; wat koud bier is, vergeleken by het lot van de americaanse mode-ontwerper charles lewis, die overigens vaak een bliksemschicht op zyn gezicht tekende, maar die stierf door met zyn wagen, een ferrari, aan een hoog tempo langs een porsche te sjezen, net zolang totdat een lantaarnpaal aan zoveel lolligs plotseling een dodelyk einde maakte.

6. in 1812 in london vertoevende, werd de americaanse uitvinder en schilder samuel morse, alias de "bliksemschichtman", een enkele keer voorgesteld aan charles lamb.

dit waren twéé byzondere dingen:

1. lamb - shakespeare; shakespeare - moeder; moeder - love; love - almond; almond - bliksem; bliksem - lamb;

2. charles lamb in 1, heeft dezelfde initialen als courtney love in 3. mary arden in 2, heeft dezelfde initialen als marc almond in 4. charles lamb, linda carrol en courtney love in respectievelyk 1, 3 en 4, hebben dezelfde initialen als charles lewis in 5...

maar dit gaan ik niet te dikwyls doen, dit is belachelyk tydrovend...

Geen opmerkingen: