woensdag 27 mei 2020

alternatieve feiten, in los verband


1
. de wachters van de tower of london worden beef-eaters genoemd, doordat ze oorspronkelyk voornamelyk werden uitbetaald in beefsteaks. die moesten ze dan maar opeten, of anders zelf zien voort te verkopen.

2. in het liedje "closing time", zingt leonard cohen op een ogenblik "where's the beef?" dit een politieke uitdrukking zynde, willende zeggen:"waar is nu eigenlyk de inhoud van wat jy daar allemaal staat te bazelen?"

3. leonard cohen was zelf eêr ascetisch in zyn eetgewoonten; zyn enige exoticum was, naar zyn eigenste zeggen, kaviaar.

4. indien koel bewaard, kan kaviaar een maand lang goed blyven. 

5. er is veel ruzie over wie de uitvinder is van de koelkast. in het jaar 1880 waren er al 3000 patenten voor uitgevaardigd. in het begin moesten de mensen er evenwel niks van hebben. pas vanaf 1850 geraakte het ding in zwang.

6. myn pianist martinus wolf woonde een halfjaar lang by irene vervliet op een kamer zonder een koelkast; om zyn blikjes bier fris te houden, kocht hy dagelyks een zak ingevroren frieten; die frietzak hield zyn pintjes koel, maar moest daags nadien steeds weêr de vuilnisbak in. in zyn biographie schryft wolf dat hy zich met één ding wist te troosten:"geen koelkast hebben, is goed voor het milieu." nochtans: volgens geert vanbever dan weêr, heeft onderzoek uitgewezen dat dit hier de grootste milieuvervuiler ter wereld is: het feit dat we zoveel eten weggooien.

Geen opmerkingen: