donderdag 28 mei 2020

alternatieve feiten

1. de "schyfwereld" is een door terry pratchett verzonnen planeet, die effectief de vorm heeft van een kleine planeet, die wordt gedragen door vier olifanten.

2. in colne, in engeland, is er een restaurant dat heet "four elephants". op de website "tripadvisor" staat bovenaan dit restaurant genoteerd "absolutely disgusted". byna alle klanten zeggen hetzelfde, namelyk dat het eten best meêvalt maar de bediening volstrekt abominabel is.

3. "colne" is een gemeente in lancashire, dé regio waar de industriële revolutie het allereerst plaatsgreep, door katoen-productie, al was gans het gebied voor 1770 juist één hopeloos moeras. 

4. het in moerassen levende creatuur genaamd de "swamp thing", was oorspronkelyk een professor, genaamd , die in z'n eigen chemische preparaat komt te vallen, en daardoor transformeert. pas vele afleveringen later kwam de totààl overschatte scenarist alan moore dit gegeven te herschryven, waardoor de swamp thing toch niet een en dezelfde blykt als alec holland.

5. je kan van northampton naar baconsfield voor elf pond, op 75 minuten tyd. je reist dan van de geboorteplaats van alan moore naar de geboorteplaats van terry pratchett (dit laatste weetje is een beetje een zwaktebod...)

6. dit was: pratchett - four elephants; four elephants - colne; colne - moeras; moeras - moore; moore - pratchett.

moeras in florida

Geen opmerkingen: