vrijdag 25 september 2020

state of being, 26 September 2020

ik kan al niet langer meer in bed blyven liggen dan tot ten laatste kwart na acht smorgens. eender hoe laat het gisteren was en eender of ik werk heb of niet. zover is het al gekomen met de burgertredmolen in my.
    wat ook wel net goéd is; de bedryvigheid van de ochtend en de voormiddag, daar gaat toch niks boven. luv en de kinderen waren de hele vrydag thuis ("pedagogische"), dus leek het vandaag reeds een zaterdag, we hebben deze week een "dubbele zaterdag". in de namiddag veel herrie met vriendjes en van de trap vallende stofzuigers, maar in de voormiddag een geniale sereniteit, zelfs geen computers in de buurt, alleen maar tekenen en poppetjes naaien en zachtjes babbelen...
    zelf quasi de gehele dag bezig geweest met het opfrissen van de theatertekst en de powerpoint van "de kempenkrak". te zondag met steven van gool een gig spelen in geel. dit langer dan een halfjaar niet meer gespeeld hebbende, komen de kronkels van zeer ver; toch was het een aangenaam werk. Alleen al dankzy de concentratie op zich; àlle mogelyke andere besognes aan de kant geschoven, enkel of alleen maar aldoor één ding, dat is het gehele ding.
    rond vyf uur kreeg ik een mail binnen van de standaard boekhandel in turnhout, die immers fungeert als centrum voor de andere standaard boekhandels in de kempen. vorige week had ik daar op goed geluk een honderdtal boeken naartoe gestuurd, gewoon om te zien wat het zou geven. nu vandaag de mededeling, dat ze allemaal waren uitverkocht. echt waar. "kan je er nieve opsturen?" ik belde meteen; "ik zal ze nu dadelyk met de auto komen brengen." vandààg is het boek op RTV en in GvA; als, met de post, die boeken daar pas woensdagmiddag aankomen, is het alweêr voorby.
    maar die rit naar die boekhandel was geen sinecure, ten eerste door de schuld van odette (= de laatste nieuwe storm), ten tweede door de mankerende autolampen, met zo'n regenweêr om zes uur savonds feitelyk onontbeerlyk...

Geen opmerkingen: