donderdag 8 oktober 2020

 

HET GEVAAR LOERT IN MOMBASA

van onze correspondent in de jungle robertus baeken


Geïnspireerd door een beroemd ontdekkingsreiziger besluit onze held een in Afrika vermiste landgenote op te sporen. In Mombasa komt hij in contact met de Swahilisprekende Duvel die hem met zijn veertigkoppige expeditie zal vergezellen door de jungle. Onderweg slaan de dragers aan het muiten en tot overmaat van ramp worden hij en Duvel door kannibalen gevangen genomen. In hun dorp aangekomen, blijkt de verdwenen landgenote daar aan het hoofd te staan.


aflevering 32


‘Ja Jane, ja. Maar in jouw gezelschap wil ik liever iets anders doen dan luisteren naar de wind over grassen of in de takken van de bomen, zoals sommige aartsluie boekhouders, om indruk te maken op een lekker stuk als jij, daar al hun vrije tijd voor nemen.’

   ‘O ja?’ klonk het poeslief lonkend.

   ‘Zullen we de liefde bedrijven?’

   ‘Wat voor soort liefde dan? Vertel me dat eens!’

   ‘Er is maar één liefde waard om zo genoemd te worden. Deze die je ’t gevoel geeft zo hard van een steile berghelling naar beneden te hollen tot je benen eronderuit gaan, om op ‘t gevaar af je nek te breken met je hele lijf voorover neer te komen, regelrecht de meest zalige, warme en zachte dieperik in. Ik heb het over een liefde waarvoor je je ganse leven op het spel zet. Die waarvoor mensen hun naasten zonder spijt de kop inslaan, zelfs al draaien ze daarna hiervoor levenslang de bak in. Ik heb het over de liefde die je gek maakt van verlangen. Ja, de door en door zelfzuchtige die de ander ook wat van dat lekkers aan dezelfde rijke dis geeft! Met de lippen tegen elkaar in dezelfde pruim happen, tot het heerlijke sap je over de kin loopt. Vandaag pruimen, morgen kiwi’s, de volgende dag kokosnoten, ja steeds weer afwisselende kost in alle mogelijke variaties. De echte hemel, dat betekent aan mijn tafel met hetzelfde gouden lepeltje van die kleine slokjes goddelijk gele rijstpap tot jou nemen. Geloof me, geen enkele andere gewaarwording kan tegen deze smaak op.’

   Toen ik dit hoorde, wist ik dat Duvel de avond tevoren, zoals ik, hier op eendere wijze aan de tent had liggen luistervinken.

   ‘Jouw vriend de boekhouder denkt daar juist helemaal anders over!’ Ditmaal klonk Jane’s stem als die van de sissende slang in het paradijs! Eva tot Adam onder een appelboom.


WORDT VERVOLGD...




Geen opmerkingen: