woensdag 7 oktober 2020

state of being, 8 october 2020


mollie fietst alleen naar school. byna zonder afscheid te nemen vertrekt ze, op die prachtige gele fiets, die ooit nog is geweest van de dochter van den tom clement.
    ze fietst zeer clever, je kan haar vertrouwen. je kan niét vertrouwen: die oneindige dorpsgekken, die, onlangs nog, de gevel zelf van "café de reiger" letterlyk aan flarden reden - die daar een cigaretje in de deur stond te roken, vertelt het niet meer na - maar mollie is ouder dan deze jungle, haar omgeving - een niet-eskimo, zeggen ze, zou op antarctica bevriezen, maar een eskimo gaat daar lachend op zalmenjacht; dwz mollie, juist negen geworden, gaat in de noordelyke zoom van het faubourgh lachend op zalmenjacht... myn leven en luv haar leven gaan voort. rocco james conan gaat voort met de step, naast mammie - tot straks!

rond tien uur savonds begrepen, dat die gele fiets van mollie nog aan het school stond. zo kunnen we morgen de dag niet beginnen. dus: kik te voet naar de helmstraat... dan, om tyd te winnen, zélf op die kinderfiets weêr naar huis gereden - deze keer was KIK, voor allen die me zagen passeren, langs het stuyvenberg zottenhuis  dé dorpsgek van de dag!... die fiets ging razendsnel, cfr "de kleine velokes-koers" maar dan in antwerpengrad in plaats van in vlimmeren (zie myn boekje: "de kempenkrak", 17 euro all in.) "chips, da was géén zicht," zei kik nadien tegen mollie. "kik, op die kinderfiets door het stad." mollie was de hele dag heel rustig en vriendelyk geweest maar ineens spreekt ze héél kwaad uit: "kinderfiets?? kinderfiets?? dat IS helemaal geen kinderfiets - wat denk jy wel!!! dat is een TIENER-FIETS!!...

1 opmerking:

els c. zei

In de Lilse Bergen zei ze tegen mij dat ze een "tienerbadjas" wil ipv een "kinderbadjas"... een blauwe is goed - maar dan ZONDER oortjes op de kap ... :-)