zondag 11 oktober 2020

state of being, 12 october 2020

zoals jullie weten is het myn enige ambitie, om van die boekjes die ik maandelyks uitbreng, telkens precies driehonderd exemplaren te verkopen - en dan nooit meer, ooit nog, te zullen herdrukken. de vorige uitgaven botsen aan tegen de tweehonderd verkochte stuks, alleen "de kempenkrak" gaat het nu vast en zeker halen; ten eerste omdat die nu al op 270 verkochte exemplaren staat, ten tweede omdat de winkels daar nog niet by zyn opgeteld, waarvan er al vier winkels uit zichzelve hebben bybesteld, ten derde omdat het boekje nog maar een kleine twee weken uit is, en we dus nog drie weken leuren voor de boeg hebben.
    ook tof: in zyn kielzog, neemt die "kempenkrak" ook andere boekjes meê naar buiten. lezers die "de kempenkrak" uit hebben, hebben spyt dat het voorby is, en nemen dan uitgebreid contact met my op, veelal middels facbook, omstandig my vragende: "heb je nog zo'n De Moord op Servais Verherstraeten?" ja - maar byna niet meer.
    dat is het yzersterke van myn geniale idee, om mààndelyks uit te komen. de tyd van één keer per jaar een roman, slaat nergens op. dan bouw je nooit iets op.
    van myn veertigste tot myn negenenveertigste heb ik nauwelyks iéts gepubliceerd; maar nu zal ik toch nog, volgend jaar op myn verjaardag, veertien boekjes uit hebben - dus TOCH een uiterst vruchtbaar decennium; àlles op een paar daagjes tyds ingehaald!...
    ik zeg altyd maar: je moet die dingen niet allemaal LEZEN, maar wel: OP JE SALONTAFEL LEGGEN - dan brengen die boekjes GELUK!...

1 opmerking:

Rode Ridder zei

Ik wil toch graag eerst de Kempenkrak voorstelling zien.